Balıkesir'de Son İki Yılda Yakalanan Uyuşturucu Madde Çok Arttı

Balıkesir'de Son İki Yılda Yakalanan Uyuşturucu Madde Çok Arttı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, il genelinde son üç yılda emniyet güçleri tarafından ele geçirilen uyuşturucu madde oranlarında çok ciddi artışlar meydana geldiğini söyledi. Vali Turhan, "2012 yılında il genelinde 393 adet bonzai maddesi yakalanırken...

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, il genelinde son üç yılda emniyet güçleri tarafından ele geçirilen uyuşturucu madde oranlarında çok ciddi artışlar meydana geldiğini söyledi. Vali Turhan, "2012 yılında il genelinde 393 adet bonzai maddesi yakalanırken bu rakam 2013 yılında 3 bin 888'e çıkmış. Bu yılın ağustosuna kadar ise yakalanan miktar 3 bin 250. Çok ciddi ve korkunç rakamlar." dedi.

Uyuşturucuyla mücadelenin çok önemli olduğunu belirten Vali Turhan, bunun bütün dünyada gençler ve çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Durumun Türkiye açısından da tehlike boyutlarına geldiğine dikkat çekerek, "Bu kapsamda uyuşturucu, bizim temel mücadele alanlarımızdan birisi durumda. Bu konuda topyekûn mücadele etmek, başarının en önemli noktası olacak. Uyuşturucuyu sadece zabıta tedbirleriyle önleyemezsiniz. Aileden tutun da okula kadar, çevreye kadar, tüm kamu kurumlarına kadar çok önemli." dedi. Topyekûn bir mücadele ile yayılmanın önlenebileceğini belirten Vali Ahmet Turhan, geçen haftalarda çıkan bir kanunla uyuşturucu kullanımına verilen cezaların arttığını vurguladı. Bunun caydırıcılık açısından çok önemli olduğunu ancak başlıbaşına yeterli olmadığını aktardı.

Emniyet Müdürlüğü'nün gerekli tedbirleri almasına rağmen uyuşturucunun hızla yayıldığına vurgu yapan Vali Turhan, "Bonzai demek yerine ben, kimyasal uyuşturucu diyorum. 2012 yılında 393 bonzai yakalanmış, 2013 yılında ise 3 bin 888'e çıkmış. 2014 Ağustos'una kadar yakalanan miktar ise 3 bin 250. Çok ciddi ve korkunç rakamlar. Ayrıca 2012 yılında 142, 2013 yılında 132 kg. esrar maddesi yakalanmış. 2014 Ağustos ayına kadar olan kısmında 358 kg. yakalanmış. Ecstasy dediğimiz haplardan 2012 yılında 3 bin 500, geçen yıl 6 bin 187 tane yakalanmış. 2014 Temmuz itibariyle 3 bin 964 tane yakalamışız. Kenevir olayında 2012 yılında 3 bin 997 kök, geçen yıl 4 bin 796, 2014 Ağustos ayı itibariyle ise 7 bin 609 kök Hint keneviri ele geçirildi. Haşhaşı saymıyorum bile. Görüyorsunuz maalesef azalmıyor, korkunç şekilde artıyor. Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğü'nün üzerine görevler düşüyor, basınımızın üzerine görevler düşüyor, en önemlisi ailelerimizin üzerine görevler düşüyor." dedi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ise bu maddeleri, şahıslara ulaşmadan ele geçirme çabası içinde olduklarını bildirdi. Bunun için gece gündüz büyük bir uğraş verdiklerini belirterek, "Her geçen yıl rakamlar artıyor ancak biz, birilerine ulaşamadan ele geçirdiğimiz için kendi adımıza seviniyoruz, çünkü bizim için bu maddenin bir kişiye ulaşmadan elde edilmesi, bir kişinin kurtarılması anlamına geliyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.