Balıkesir Barosu’nda Yaşar Meyvacı Güven Tazeledi

Balıkesir Barosu’nda Yaşar Meyvacı Güven Tazeledi

Balıkesir Barosu Genel Kurulu'nda mevcut başkan Yaşar Meyvacı ile Tugay Demiralp yarıştı. Avukatların büyük ilgi gösterdiği seçimlerde 359 oy alan Meyvacı yeniden başkanlığa seçildi, Demiralp 255 oyda kaldı. Balıkesir Barosu’nun hafta...

Balıkesir Barosu Genel Kurulu'nda mevcut başkan Yaşar Meyvacı ile Tugay Demiralp yarıştı. Avukatların büyük ilgi gösterdiği seçimlerde 359 oy alan Meyvacı yeniden başkanlığa seçildi, Demiralp 255 oyda kaldı.

Balıkesir Barosu’nun hafta sonu başlayan genel kurulunda başkanlık için seçim yapıldı. Baronun Özel İdare İşhanı’nda bulunan sosyal tesislerinde yapılan seçimlerde Balıkesir Barosu’na kayıtlı 841 avukattan 639’u oy kullandı. Seçimlerde 16 oy geçersiz sayıldı. Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erdi. Oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda mevcut başkan Yaşar Meyvacı 359 oy alırken diğer aday Tugay Demiralp 255 oy aldı.

Genel kurula AK Parti'nin avukatı olan il başkanı Mahmut Poyrazlı ve CHP’nin avukat il başkanı Muzaffer Mavuk da katıldı. İkinci dönem başkanlık yapma hakkı kazanan Meyvacı, meslektaşlarına seslenerek, "Biz avukatların yani yargının kurucu unsurlarından birisi olan savunmanın işlevini rahatlıkla yerine getiremediğinde adaleti de tam olarak tecelli ettiremeyeceğine inandığımız yargının sorunlarının çözüldüğünü, bağımsız yargı, tarafsız yargıç ve hukukun üstünlüğüne ilişkin düzenlemelerin tam anlamıyla yapılabildiğini söyleyebilmek ne yazık ki hala mümkün değil. Hala uzun, adeta infaza dönüşen tutukluluk süreleri için kalıcı bir çözüm bulunabildiğini söylemek mümkün değil. Meslektaşlarımız hala bazı özel adlı davalarda işlevlerini yerine getiremediklerinden yakınıyorlar." dedi.

Yaşar Meyvacı başkanlığındaki Balıkesir Barosu’nun yeni yönetim kurulunda şu isimler bulunuyor: Erol Kayabey, Engin Ada, Alpsan Öztekin, Keziban Kalcı, Erkan Sakarya, Ömer Faruk Yüksel, Recep Bülent Onaylı, Tülin Küçükler Akyazar, Recep Yücebaş ve Günseli Günsay. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.