Balık hafızalı bir toplum isteniyor

Balık hafızalı bir toplum isteniyor

Saadet Partisi Konya Hanım Gençlik Kolları "Milli Görüş Akademisi İlk Adım Eğitimi"nde buluştu. Akademiye çok sayıda genç hanım katıldı.

Saadet Partisi İl binasında düzenlenen akademi hakkında bilgi veren Saadet Partisi İl Hanım Gençlik Kolları Başkanı Merve Nur Mücevher, gençlik teşkilatlarının Saadet Partisi'nin bel kemiği olduğunun altını çizerek, "Gençlik teşkilatımızda bulunan genç hanım kardeşlerimizin faydalanacağı bir akademi hazırladık. İlkini düzenlediğimiz bu akademide birbirinden kıymetli eğitimcilerin katılımcılara çok faydalı bilgiler aktaracak. Amacımız donanımlı bir gençlik ile milletimize hizmet etmek" dedi.

a.20141030123201.jpg

TARİHTEN DERS ALALIM

Akademiye konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhiddin Yıldırım, "Milli Görüş'ün dünü, bugünü yarını" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bir milletin tarihi hafızasıdır diyen Yıldırım, şöyle konuştu: "Eğer bir millettin tarihini silerseniz hafızasını silerseniz. Gelecek geçmişe suyun benzediği gibi benzer. Geleceği bilmen için geçmişte ne olmuş bunları bilmeniz lazım. Tarihi olaylara bakıp dersler çıkarmak lazımdır. Kur'an'da da tarihi kıssa ve olaylar anlatılır. Bu ibret alıp ders çıkarmak içindir. Ama gençliğimiz televizyon ve sinema vasıtasıyla geçmişinden koparılmaya çalışılıyor. Balık hafızalı bir toplum haline getirilmeye çalışıyoruz."

Daha sonra söz alan Şuurlu Öğretmenler Derneği Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın da İslam'ın Hakk-Batıl mücadelesi şeklinde olduğunu belirterek, "Bu mücadele her zaman, ve koşul altında devam eder. Biz de toplumsal koşullara bağlanmadan bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadelede günümüzde batılı siyonizm temsil eder. Siyonizmle mücadele edebilmek için önce düşmanımızı, onları tanımamız gerekir" şeklinde konuştu. Sabah ve öğle sonrası 2 periyot halinde süren eğitim gün boyu sürdü. Akademi diğer haftalarda da devam edecek.

1.20141030123248.jpg

HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.