BAL’da Konya takımları dipte

BAL’da Konya takımları dipte

Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta mücadele eden Konya takımları sıralamada son iki basamakta yer alıyor.

Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta 3. hafta geride kalırken Konya takımları son iki sırayı paylaştı.Geçtiğimiz sezonlarda fırtına gibi esen Sarayönü Belediyespor henüz puan alamazken son sırada yer alırken 1 puanlı Selçuklu Belediyespor da Sarayönü Belediyespor’un bir basamak üzerinde bulunuyor. Yeni sezona yeni bir yapılanma ile başlayan Sarayönü Belediyespor sezonun en kötü başlangıcını yaptı. Yeşil-siyahlı ekip oynadığı 3 maçta sıfır puan çekerek 14 takımlı grupta son sırada yer aldı. Bu sezon tekrar Bölgesel Ligde mücadele etme hakkı kazanan Selçuklu Belediyespor ise 3 hafta da 1 puan toplayarak sıralamada sondan bir basamak yukarda yer aldı.Ligin yeni ekibi Akşehirspor ise ortada sıralarda yer alıyor.

SARAYÖNÜSPOR KURULUYOR

Sarayönü ikinci bir futbol takımına kavuşmak için gün sayıyor. Merkez ve taşra mahallelerden seçilecek Sarayönülü oyunculardan kurulacak kadro ile mücadele edecek takımın ismi ise Sarayönüspor olacak.

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Sarayönü Belediyespor'da forma şansı bulamayan oyuncuların futboldan kopmaması, yetişecek yetenekli genç oyuncuların da kendini geliştirebilmesi için önünün açılması kulübün kuruluş amacını oluşturuyor. Geçtiğimiz dönemlerde Sarayönüspor forması giyip bir dönem teknik direktörlüğünü de yapan Gültekin Karlı öncülüğünde kurulacak kulüp, çalışmalarına hızla devam ediyor.

Çalışmalar dahilinde 2. Amatör kümede şampiyon olarak 1. Amatör kümeye yükselen bir takımın hakkı alınarak, kurulacak Sarayönüspor'un direk 1. Amatör kümede mücadele etmesi planlanıyor. Bu durumun gerçekleşmesi durumunda bir ay sonra başlayacak 1. Amatör Küme Lig'in de Sarayönüspor'da boy gösterecek. Sarayönüspor futbol kulübünün kuruluş aşaması ve diğer ayrıntıların önümüzdeki günlerde tamamen netleşmesiyle kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.