Bal: Bu Ülkeyi Pkk Mı Koruyor? Delikanlı Başbakan Niye Cevabını Vermiyorsun

Bal: Bu Ülkeyi Pkk Mı Koruyor? Delikanlı Başbakan Niye Cevabını Vermiyorsun

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in bir televizyon kanalında yaptığı, 'PKK silah bıraksaydı IŞİD Adana'ya gelirdi' sözü üzerinden hükümete yeklendi. Bal, "Bu ülkenin silahlı gücü...

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in bir televizyon kanalında yaptığı, 'PKK silah bıraksaydı IŞİD Adana'ya gelirdi' sözü üzerinden hükümete yeklendi. Bal, "Bu ülkenin silahlı gücü yok mu? Bu ülkeyi PKK mı koruyor? Hükümet, bunun cevabını niye vermiyorsun. Delikanlı başbakan niye bunun cevabını vermiyorsun." dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İdris Bal, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayınlanmamasına ilişkin, "Resmi Gazete, biliyorsunuz cumhurbaşkanlığı seçimlerini açıklayamamıştı. Merak etmeyin, yarın veya öbür gün açıklayacaktır. Çünkü amaç hasıl oldu, Erdoğan cumhurbaşkanı, parti genel başkanı, başbakan oldu." ifadesini kullandı. 1 Eylül'de Öcalan'ın ulusa sesleniş konuşması yapacağının söylendiğini belirten Bal, şunları dile getirdi:

"Biz tabi her konuşmayı eleştirmiyoruz. Barış, kardeşlik, silahların, dağdakilerin inmesi adına, bölücülüğün durması adınaysa herkes konuşma yapsın. Ama bugüne kadar böyle bir şey görmedik. Çözüm adı altında terörün güçlenmesini, şehitliklerin kurulmasını, heykellerin dikilmesini gördük. Sırrı Süreyya Önder diyor ki 'PKK silah bıraksaydı ne olurdu, IŞİD Adana'ya gelirdi.' Teşekkür mü etsek, gülsek mi, ağlasak mı ben anlayamadım. Bu ülkenin silahlı gücü yok mu? Bu ülkeyi PKK mı koruyor? Hükümet, bunun cevabını niye vermiyorsun. Delikanlı başbakan, niye bunun cevabını vermiyorsun. Masum insanlara küfür etmek kolaydır. Hakaret etmek kolaydır. Sülük demek kolaydır. Örgütün karşısına çıkıp delikanlıca cevabını verin ve barış, çözüm diye milleti de kandırmayın."

AK PARTİ'NİN BASINA AKREDİTASYONUNA TEPKİ

AK Parti olağanüstü kongresinde basına uygulanan akreditasyon konusuna da değinen Bal, "Bu kadar kıvrak ve manevra kabiliyetleri olduğu için AKP'yi tebrik ediyorum. Daha dün 28 Şubat uygulamalarını göz önüne sererek, bağıran, mağduriyeti oynayan bir partinin, aynen 28 Şubatçılar gibi akreditasyon yaptığı, bazı gazeteleri ve televizyonları dışarıda bıraktığı, bu yaman çelişkisi, pişkinlik için kendilerini tebrik ediyorum. AKP'den daha iyi statükocu, vesayetçi bulamazsınız, aynısını yapıyor. Hani hukuk devletiydi, hani vesayetle mücadeleydi." diyerek uygulanan akreditasyona sert tepki gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.