Bakım ihmale gelmez

Bakım ihmale gelmez

Havaların soğumasıyla birlikte oto tamircilerinde hareketlilik yaşanıyor. Oto tamircileri kışlık bakımların ihmale gelmeyeceğini belirterek, “Küçük bakımlarla ileride büyük sorunların önüne geçebilirsiniz. Bakım ihmale gelmez” şeklinde konuştu

Oto tamircileri vatandaşları kışa girerken araçlarının bakımlarını yapmaları hususunda uyardı. Araçların can taşıdığı için bakımlarının önemli olduğuna vurgu yapan tamirciler, “Bakımın yazı kışı olmaz. Araçların düzgün çalışabilmesi ve konfor için bakımlarının ihmal edilmemesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızı kış yoğunluğu yaşamadan bakımlarını yapmalarını ve hazırlıklı olmalarını tavsiye ediyoruz. Bakım ihmale gelmez” şeklinde konuştu.

KONAFT Oto Fiat Özel Servisi Atölye Şefi Ali Sivri vatandaşlara araçlarının kışlık bakımlarını yapmaları hususunda uyarılarda bulundu. Araçların kışlık bakımlarının yaptırılmaması durumunda kış şartlarında araçlarda ciddi hasarlar meydana gelebileceğini kaydeden Sivri, “Örneğin motor soğutma suyundaki antifriz kontrol edilmez ise soğuk kış şartlarında radyatör hortumlarında, radyatörde, hatta motor bloğunda donma neticesinde bir çatlama meydana gelebilir. Küçük bir ihmal nedeniyle vatandaşımız binlerce liralık zararla karşılaşabilir” dedi.

BÜYÜK HASARLARA NEDEN OLABİLİR

Araç sahiplerinin basit kontroller ile kışa hazır olabileceğini ifade eden Sivri, araçlarda yaptıkları kışa hazırlık kontrollerini şöyle sıraladı: “Öncelikli olarak motor soğutma suyundaki antifrizi kontrol ediyoruz. Eğer eksik fazla varsa ayarlıyoruz. Soğuk havalarda donma olayları arttığı için cam suyu antifriz kontrolü yapıyoruz. Eğer cam suyunda antifriz kullanılmazsa donma olayı sonucu su haznesi çatlayabilir. Ardından yağışlı havalarda sürücünün görüşünün açık olması gerekiyor. Bunun için sileceklerin düzgün çalışıp çalışmadığını, sağlamlığını kontrol ediyoruz. Camların buğulanmasını engelleme ve ısınma için klima-kalorifer tesisatının düzgün çalışıp çalışmadığı test edilir. Kışın en çok sorun yaşanan meselelerden biri de akü problemleridir. Vatandaş karda kışta aküsünün boşalması neticesinde bize şikayetle gelebiliyor. Kışlık bakımda akü voltajı ve benzer testler ile akünün sağlamlığını kontrol ederiz. Zaman zaman aracın elektrik aksamında da problemler çıkabiliyor. Bunun için elektrik tesisatını da kontrol diyoruz.”

Bir otomobilin kışlık bakımdan 50-70 lira gibi tutarlarla çıkabileceğini söyleyen Sivri, “Aslında genel olarak bakılırsa bu düşük bir rakam. Fakat bakım yapılmadığı takdirde bu ödenen tutarın kat ve katı tutarlarında hasarlar ve sorunlar oluşabiliyor. İşin bilincinde olan vatandaşlarımız da bakımlarını yaptırmayı ihmal etmiyor” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.