Bakar: Kamp çok güzel geçiyor

Bakar: Kamp çok güzel geçiyor

Bu sezon Erkekler Hentbol Süper Liginde mücadele edecek olan Konya Selçuklu Belediyespor Hentbol takımı antrenörü Hasan Bakar, Bolu kampını değerlendirdi.

Bu sezon Erkekler Hentbol Süper Liginde mücadele edecek olan Konya Selçuklu Belediyespor Hentbol takımı antrenörü Hasan Bakar, Bolu kampını değerlendirdi. Bolu'da 10 yıl Beden Eğitimi Öğretmenliği ve aynı zamanda Hentbol İl Temsilciliği yapan Bakar, çok güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

GÜZEL TESİSLER YAPILMIŞ

Erkekler Hentbol Süper Liginde mücadele eden  Selçuklu Belediyespor Hentbol takımı Bolu'daki kampını sürdürüyor. Gerede Green Park Otel'de kampa giren Selçuklu Belediyespor, sabahları Gerede'de akşamları ise Bolu'da 3000 Bin Kişilik Spor Salonunda çalışmalarına devam ediyor. Dün akşam gerçekleştirilen antrenman sonrasında Antrenör Hasan Bakar yaptığı açıklama ile Bolu kampını değerlendirdi. Bakar "Bolu'ya güzel tesisler yapılmış, özellikle hentbola uygun bir tesiste var. Biz Çanakkale'yi de düşünüyorduk kamp için ama çalışanlar gayet iyi ve biz daha buraya gelmeden bize ulaşarak her konuda yardımcı olalım ve kampı burada yapın dediler, bizde seve seve kabul ettik. Burada Süper Lig düzeyinde ilk kamp yapan takımız. Kampımız çok güzel geçiyor. Gerede Green Park Otel'de kalıyoruz, top antrenmanları için buraya geliyoruz. Gerede'ye kendi ekipmanlarımızı getirdik sabah kros ve atletizm antrenmanlarını orada yapıyoruz. Bolu kampımız 25 Ağustos'ta son bulacak" dedi.

YABANCILAR GENÇ LERE ÖRNEK OLMALI

Takımda çok sayıda yabancı oyuncu bulundurmak yerine, az ama bilgili ve birikimli, hentbolu bilen yabancı oyuncuları transfer ederek, genç oyunculara örnek teşkil etmeleri gerektiğini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı "Ligin en genç kadrosu bizde, ligde bu sezon hedefimizde ligden düşmemeyi, biraz daha üst sıraları 10.sıraları falan hedefliyoruz. Çünkü bu iş aynı zamanda biraz tecrübe ve birikim işidir. Benim sporda her zaman önem verdiğim bir şey vardır. Ben bu memleketin çocuklarının sıfırdan alınıp iyi antrene edilerek liglerde kendi yetiştirdiğimiz çocuklarla oynamamız gerektiğine inanıyorum. Takımda yabancı oyuncu oynamalı mı derseniz, elbette ki olmalı ama takımda 10 tane yabancı oyuncunun oynaması taraftarı değilim.Yabancı oyuncu alırsınız ama dünya çapında üst düzeyde hentbol oynamış, bilgisi birikimi olan sporcuları getirerek, sporcularınıza örnek teşkil edecek oyuncuları getirirseniz takıma faydası olacaktır. Ama sırf takımda yabancı oyuncu olsun diyerek hareket edip, hentbolu gelişmemiş değersiz oyuncuları da

getirirseniz hiç bir faydasının olmayacağını düşünüyorum. Bizim takımımızda iki yabancı oyuncumuz var, bunlardan biri Ukraynalı ve Avrupa kupası oynamış bir oyuncu. Yaşı ileri biraz ama çok bilgili ve birikimli bir sporcu olduğundan dolayı, diğer genç sporculara örnek olsun diye oynatıyorum" dedi.

10 MİLLİ OYUNCUMUZ VAR

Milli takımın her kategorisi dahil toplamda 10 milli oyuncuları olduğunu dile getiren Bakar "Yaklaşık olarak her kategoride toplam 10 tane milli oyuncumuz da var. Bolu kampının ardından iki günlük izin vereceğiz takıma onun ardından tekrar Konya'da toplanarak, ayın birinde Türkiye Kupası başlayacak o kupaya hazırlanacağız. Kupa maçlarının ardından da zaten lig başlayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.