Bakanlar Kurulu Davutoğlu Başkanlığında İlk Kez Toplandı

Bakanlar Kurulu Davutoğlu Başkanlığında İlk Kez Toplandı

62. Hükümet’in ilk Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen toplantı saat 10.55'te başladı.Davutoğlu’nun 12.30’da TBMM’de AK Parti Grup Toplantısında ilk kez...

62. Hükümet’in ilk Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen toplantı saat 10.55'te başladı.

Davutoğlu’nun 12.30’da TBMM’de AK Parti Grup Toplantısında ilk kez AK Parti Genel Başkanı olarak yapacağı konuşma öncesinde Bakanlar Kurulu toplantısının kısa sürmesi bekleniyor. Toplantı sonrasında ise kabinedeki yerini koruyan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bir basın toplantısı düzenleyecek.

Bakanlar Kurulu toplantısında ise iç ve dış gelişmeler değerlendirilmesi, Davutoğlu'nun ilk kez Başbakan olarak katılacağı toplantıda Kabine üyelerinden beklentilerini aktarması bekleniyor. Toplantıda çözüm süreci, Irak, Suriye, Filistin’de yaşananlar Rusya-Ukrayna geriliminin görüşülmesi öngörülüyor.

Davutoğlu ile kabineye giren 4 yeni isim de Bakanlar Kurulu toplantısına de ilk kez katılacak. Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ilk kez Bakanlar Kurulu’na katılmış olacak. 61. Hükümette Avrupa Birliği Bakanlığı görevini yürüten Mevlüt Çavuşoğlu ise Dışişleri Bakanı olarak ilk kez toplantıya katılıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.