Bakana Soru Sorduğu İçin Dışarı Çıkarılan Kadın: Sorumuza Tahammül Edemediler

Bakana Soru Sorduğu İçin Dışarı Çıkarılan Kadın: Sorumuza Tahammül Edemediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı KADEM’in programında Bakan Ayşenur İslam’a soru sormak isteyince ağzı kapatılıp dışarı çıkartılan Fikriye Yılmaz, gözaltına alındı. Sağlık kontrolüne götürülen Yılmaz,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı KADEM’in programında Bakan Ayşenur İslam’a soru sormak isteyince ağzı kapatılıp dışarı çıkartılan Fikriye Yılmaz, gözaltına alındı. Sağlık kontrolüne götürülen Yılmaz, “Bakana kadın cinayetlerini sormak istedik. Ama sorumuza tahammül edemediler.” dedi.

Taksim Polis Merkezi’nde ifadeleri alınan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Fikriye Yılmaz ve Fadik Bilge Tekin, sağlık kontrolüne çıkartıldı. Emniyette Yılmaz ve Tekin’e tutanak imzalatılmak istendiği, kadınların ise imzalamadığı öğrenildi.

Emniyet çıkışında Cihan Haber Ajansı (Cihan) kamerasına konuşan Fikriye Yılmaz,

“Bugün ‘Kadın ve Adalet Zirvesi’ne gittik. Orada tek bir soru sormak istedik? Ayşe Nur İslam’a şunu sormak istedik; Kaç kadın öldürüldü? Bunun sayısını öğrene bildi mi? Kadın cinayetleri konusunda Adalet Bakanlığına sorun denmişti. Bunun zirvesini düzenliyorlar acaba bunun sayısını öğrenebildiler mi? Ancak bu sorumuza bile tahammül edemediler. Bizi işte bu şekilde 25 Kasım’dan bir gün önce ağzımızı kapatarak darp ederek gözaltına aldılar. Bu yaptıkları kadın zirvesinde ne kadar iki yüzlü olduklarını, ne kadar kadın düşmanı olduklarını bir kez daha öğrenmiş olduk.” şeklinde konuştu.

Gözaltına alınan kadınların arkadaşlarından Gülsüm Kav ise, “Şu anda serbest bırakılmalarına rağmen gözaltı muamelesi yapılıyor arkadaşlarımıza. Tamamen yaptıkları hukuksuz bir işlem. Böyle bir gözaltı işlemi de yok hukukta. Burada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platform’undan iki kadın arkadaşımız soru sormak istediler.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.