Bakan Zeybekci: Allah Bunun Hesabını Soracaktır

Bakan Zeybekci: Allah Bunun Hesabını Soracaktır

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail’in Gazze’de yaptığının kabul edilebilir olmadığını, Allah'ın bunun hesabını soracağını ifade ederek, İsrail hükümetini vicdanlı olmaya davet etti. Ramazan Bayramı’nı geçirmek için memleketi...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail’in Gazze’de yaptığının kabul edilebilir olmadığını, Allah'ın bunun hesabını soracağını ifade ederek, İsrail hükümetini vicdanlı olmaya davet etti.

Ramazan Bayramı’nı geçirmek için memleketi Denizli’ye giden Zeybekci, yetiştirme yurdu ve huzurevini ziyaret etti. Bakan Zeybekci'ye ziyaretlerinde Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milletvekili Nurcan Dalbudak, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve diğer protokol üyeleri nezaret etti. Yetiştirme yurdunda çocuklarla tek tek sohbet eden Zeybekci, bayramlarını kutlayarak harçlık verdi. Daha sonra huzurevini de ziyaret eden Zeybekci, yaşlıların bayramını kutlayarak hediye verdi. Zeybekci ziyaretlerin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Enflasyon beklentilerini 2015 Temmuz'u itibari ile daha aşağıda gördüklerini ifade eden Zeybekci, "Gerek cari açığın gerekse dış ticaretin yani ihracatın rakamlarını da alarak cesaretlendirici bir şekilde Türkiye’de enflasyonu biz önümüzdeki 2015 yılında yani yıl sonunda 7,6 hedefini daha iyi ile daha iyimser şekilde kapatacağımızı ama 2015 yılındaki rakamları çok daha cesur rakamlarla Türkiye tamamlayacak. Türkiye inşallah 2015 yılında orta vadeli hedeflerinin üzerinde yüzde 5’leri görecek diye düşünüyoruz." dedi.

Türkiye’deki faiz oranı tefeci faizi olduğunu belirten Zeybekci, "Onun için biz bir an önce Merkez Bankamızın ve Türkiye’mizin, Merkez Bankamızın bu konuda cesaretli adım atmasını ve ülkemizde katlanılan bu yüksek reel faizi önüne geçmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu faizler ile yatırım olmaz, bu faizler ile üretim olmaz, bu faizler ile büyümenin önünde çok büyük bir engel teşkil ederiz. Onun için biraz daha gayret biraz daha cesaret diyoruz." diye konuştu.

‘ALLAH BUNUN HESABINI SORACAKTIR’

İsrail’in Gazze’deki katliamları ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Zeybekci, "Şu andaki yapılan kabul edilebilir değildir. Allah bunun hesabını soracaktır, tarih bunun hesabını soracaktır, insanlık bunun hesabını soracaktır. İnşallah bu Ramazan Bayramı'nda şu dönemde orada akan kan durur, yapılan zulüm durur, işlenen cinayetler durur. Filistin halkı bugün Gazze’de, bugün Gazze’nin birçok noktasında taş üstünde taş kalmamıştır. Bir de en son açıklamalar yapıyorlar, yıktıkları bombaladıkları yerlere dönenlere; onlara da diyorlar ki onları da vururuz. Niyetleri şu; o bölgeyi boşaltmak, o bölgeyi yeniden yerleşime açmak gibi bir niyetleri de olabilir. Bunları kabul etmek mümkün değil. Biz yeniden İsrail’i akla, vicdana davet ediyoruz İsrail hükümetini." şeklinde konuştu. Zeybekci, daha sonra Denizli Asi Mezarlıktaki şehitlikleri ziyaret etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.