Bakan Yıldız: Işid Ve El Nusra’dan Petrol Aldığımız İddiası Asılsız

Bakan Yıldız: Işid Ve El Nusra’dan Petrol Aldığımız İddiası Asılsız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, terör örgütü olarak ilan edilen IŞİD ve EL Nusra’dan petrol alındığına yönelik iddialar olduğunu belirterek, "Bizim IŞİD'den Irak'tan, El-Nusra Cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddia...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, terör örgütü olarak ilan edilen IŞİD ve EL Nusra’dan petrol alındığına yönelik iddialar olduğunu belirterek, "Bizim IŞİD'den Irak'tan, El-Nusra Cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddia edenler oldu. Bu iddia tamamen asılsız ve doğru değildir." dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri’de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şubesi'nin (MÜSİAD) Anadolu Harikalar Diyarı'nda düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. "Türkiye’nin güçlenmesinden sevinenlerin kimler olduğunu, zayıflamasından ve bölgesinde istikrar kaybetmesinden dolayı kimlerin sevindiğini gözler önüne sermek isterim." diyerek konuşmasına başlayan Bakan Yıldız, şunları söyledi: "Türkiye’nin yalnızca kendi içinde değil bölgesinde de güçlü olması halinde çok daha fazla artıları olacaktır. Yakinen takip ettiği gibi Tunus’ta, Libya’da, Mısır’da sonrasında devam eden zulüm Suriye ve şimdi de Irak’ta Müslüman kardeş kanının daha fazla akıtılmaya çalışıldığı ortamda bulunuyoruz. En son Gazze’de bebek, anne, çocuk demeden, anneler hedef gösterilen insanların şehit edildiği Ramazan ayı yaşadık."

Bakan Yıldız, Gazze'de insanlığın bütün değerleriyle beraber sınavını kaybettiğini ifade ederek, "İsrail halkının tek tek hepsinin, yöneticileri gibi düşünmediklerini biliyoruz. İsrail halkına sormak istiyorum; Filistinlilerin, Alaska'daki yaralı bir fok kadar değeri yok mu? Bütün dünya, İsrail'in katliamlarına göz yumup sessiz kalırken, bir tek Sayın Başbakanımız, sesini çıkarıp gerekeni söylüyor. O nedenle bizim sözlerimiz çok görülmesin. Bulunduğumuz makamlar gelip geçicidir. Bizler her zaman doğruları söyleyeceğiz. Bizler, doğruları söylediğimiz kadar ahirette hesabımızı vereceğiz." diye konuştu.

Bazılarının son günlerde yine Türkiye'nin IŞİD'in kontrolünde olan bölgelerden petrol aldığına dair iddiaları gündeme getirdiğini aktaran Yıldız, bu iddiaları yalanladı: "Türkiye bölgesinde güçlenmeye çalışırken, 2023 yılı hedeflerini ortaya koymuşken, bizim IŞİD'den Irak'tan, El-Nusra Cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddia edenler oldu. Bu iddia tamamen asılsız, hatta yalandır, bir iftiradır. Türkiye'nin itibarsızlaştırılmasıyla alakalı bir çıkıştır. Bunlara kesinlikle tevessül etmeyeceğimizi, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak kesinlikle herkes bilir. Bununla alakalı bizim terör örgütünün içerisindeymişiz gibi bir propaganda yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. O yüzden kesin ve net bir dille bunları yalanlarken, Türkiye'nin kendi içinden de zayıflatılmasıyla alakalı çalışmaların olduğunu hep beraber görüyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.