Bakan: Yahudi lobisi ile anlaştık

Bakan: Yahudi lobisi ile anlaştık

Çavuşoğlu, yurtdışındaki Yahudi lobi şirketleri ile devlet adına anlaşma yapıldığını ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe, kesin hesap ve Sayıştay Raporu görüşülerek kabul edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmelerin sonunda komisyon üyelerinin sorularını cevaplandırdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurtdışındaki Yahudi lobi şirketleri ile devlet adına anlaşma yapıldığını ifade ederek, “Biz Yahudi düşmanı değiliz. Yurtdışında bazı lobi şirketleriyle anlaştık, AK Parti için değil, Türkiye’nin imajı için yaptık. Hıristiyan olunca iyi, Musevi olunca mı kötü? Bu antisemitizme girer. Bizim için o firma lobi işlerinde başarılı mı, değil mi biz ona bakarız” dedi.

Çavuşoğlu, ayrıca gergin geçen ziyaret sonrasında Ekvador Cumhurbaşkanı'nın özür dilediğini ileri sürdü. Kıbrıs’ta son durumun sorulması üzerine müzakerelerin devam ettiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Epey bir konuda mesafe kat edildi. Ama zor konular da var. Bunlardan bir tanesi mülkiyet ve toprak. Mülkiyet ve toprak birbirine girmiş durumda. Şu anda ikisi birden görüşülüyor” dedi. Döşenen boru hattıyla KKTC’ye gönderilen suyun ilerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne de verilmek istendiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Hatta diğer bölge ülkelerine de vermek isteriz. Şu anda su yönetiminin nasıl olacağına dair görüşmeler devam ediyor” ifadesini kullandı.

"BİZİM MUSEVİLERLE BİR PROBLEMİMİZ YOK"

İsrail’le ilişkilerin sorulması üzerine ise Çavuşoğlu, "Biz Yahudi düşmanı değiliz. Bizim Musevi kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Bizim şimdi yurtdışında bazı lobi şirketleriyle anlaştık, AK Parti için değil, Türkiye’nin imajı için şey yaptık. Bu şirketlerin sahibi Yahudi de olabilir, Hıristiyan da olabilir. Hıristiyan olunca iyi, Musevi olunca mı kötü? Bu antisemitizme girer. Bizim için o firma lobi işlerinde başarılı mı, değil mi biz ona bakarız. Bu kadar. Etnik ya da dini yapısı bizi ilgilendirmez” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Musevi cemaatleri ile her zaman görüştüğünü kaydeden Çavuşoğlu, “Bizim Musevilerle bir problemimiz yok. İsrail devletinin hatalarına karşıyız biz. Filistin’deki zulme karşıyız” şeklinde konuştu. "İsrail’in 1 Kasım seçimleri ile AK Parti’nin ‘kalıcı’ olduğunu gördükten sonra tekrar yanaşmaya başladığını" ileri süren Çavuşoğlu’nun bu sözlerine muhalefet vekilleri “Filistin’deki zulme karşısınız ama İsrail’le ticarete devam ediyorsunuz” diye tepki gösterdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.