Bakan Mehmet Şimşek: Türkiye'de İşsizlik Artıyor

Bakan Mehmet Şimşek: Türkiye'de İşsizlik Artıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de işsizliğin giderek arttığına dikkat çekti. Şimşek, "Türkiye'de işsizlik artıyor. Bizim çalışma çağındaki nüfusumuz, genç nüfusumuz Avrupa'ya oranla çok hızlı artıyor. 1,7 milyon insana iş...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de işsizliğin giderek arttığına dikkat çekti. Şimşek, "Türkiye'de işsizlik artıyor. Bizim çalışma çağındaki nüfusumuz, genç nüfusumuz Avrupa'ya oranla çok hızlı artıyor. 1,7 milyon insana iş bulmamız lazım ki Türkiye'de işsizlik aynı düzeyde kalsın." dedi.

    Bakan Şimşek, Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Ekonomik gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Şimşek, bin 200'den fazla reform tedbirini geliştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin 25 alanında değişim ve dönüşümü sağlayacak bir reform programı üzerinde çalıştıklarını belirten Şimşek, "Bizim yüzde 4 büyümeye razı olmamız mümkün değil. Bizim istihdama ihtiyacımız var. Son 12 ay içerisinde 1.2 milyon vatandaşımıza iş bulduk. Ona rağmen Türkiye'de işsizlik artıyor. Bizim çalışma çağındaki nüfusumuz, genç nüfusumuz Avrupa'ya oranla çok hızlı artıyor. 1,7 milyon insana iş bulmamız lazım ki Türkiye'de işsizlik aynı düzeyde kalsın. Birçok ülkede nüfus düşüyor. Çalışma çağındaki nüfus Türkiye'de çok hızlı artıyor. Bizim karşı karşıya olduğumuz sorun çok daha büyük ölçekte." diye konuştu.

    "SURİYELİ MÜLTECİLERE 4,5 MİLYAR DOLAR KAYNAK HARCADIK"

    Suriye'de yaşanan sorunlara da değinen Şimşek, bugüne kadar 200 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini vurguladı. Yaklaşık 6,5 milyon kişinin ülke içinde yerinden olduğuna dikkat çeken Mehmet Şimşek, yaklaşık 3 milyon insanın da Suriye'yi terk etmek zorunda kaldığın bilgisini verdi. "Bunun yaklaşık 1,5 milyonu da Türkiye'de" diyen Şimşek, “Suriye'de 150 milyar dolarlık bir tahribat söz konusu. Bizim bunlardan ders çıkarmamız lazım. Birliğimizi daha da güçlendirmemiz lazım. Bugüne kadar Türkiye 4,5 milyar dolardan fazla bir imkanı yanı başımızdaki yangından kaçan kardeşlerimiz için seferber etti." şeklinde konuştu.

    "KOBANİ'Yİ BAHANE OLARAK KULLANDILAR"

    Kobani nedeniyle ülkede başlayan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Şimşek, Kobani'deki gelişmelerin terör örgütü tarafından istismar edildiğine vurgu yaptı. Şimşek, "Şehirlerimiz adeta savaş ortamına, kaos ortamına döndürülmeye çalışıldı. Kobani'yi bir bahane olarak kullandılar. Bunların amacı bu bölgenin daha cahil, daha yoksul kalmasını sağlamak. Çünkü yaktıkları okullar, yaktıkları iş yerleri aslında yakılan bölgenin geleceği." açıklamalarına yer verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.