Bakan Kılıç: Bu Devletin Başarısı Huzur İçinde Yürüyen Milletten Geçer

Bakan Kılıç: Bu Devletin Başarısı Huzur İçinde Yürüyen Milletten Geçer

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu devletin başarısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü, bir araya gelinen, beraber çalışılan, kardeşliğin kuvvetli olduğu, birbirini iyi tanıyan ve huzur içerisinde geleceğe beraber yürüyen...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu devletin başarısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü, bir araya gelinen, beraber çalışılan, kardeşliğin kuvvetli olduğu, birbirini iyi tanıyan ve huzur içerisinde geleceğe beraber yürüyen bir milletten geçer." dedi.

Akif Çağatay Kılıç, Eskişehir'deki programına stadyum inşaatında incelemeler yaparak başladı. Odunpazarı Gençlik Merkezi'ni ziyaret edip buradaki çocuklarla bir araya gelen Bakan Kılıç, ardından partisinin Eskisehir İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Kobani protestoları sırasında yaşanan olaylara değinen Kılıç, son günlerde kışkırtmalar ve sokak eylemlerini gördüklerini, bu eylemlerde vatandaşların öldüğünü, polislerin de şehit olduğunu dile getirdi. Kılıç, bu süreçte araç ve binaların da zarar gördüğünü, özellikle bunlar arasında eğitim yuvalarının hedeflenmiş olmasının ayrı bir özelliği, manidarlığı olduğunu kaydetti.

Yüksekova'da bir spor salonu ve farklı ilerde bazı spor tesisleri ile Gaziantep'te bir futbol okulunun zarar gördüğünü anlatan Kılıç, "Bunun yanında okullar, kurslar birçok eğitim verilen kurumlar zarar gördü. Neden? Bu nasıl bir nefrettir, ne yaptığını bilmeyenler mi bunu yapıyor? Yoksa programlı mı yapılıyor? Biz bunların üzerinde çok ciddi manada çalışıyoruz. Ama kendi halkına bu kadar düşmanlık gösteren kişiler ancak ve ancak vatan hainidir. Çünkü zarar verdikleri yakıp yıktıkları bu yatırımlar hepsi bu milletin zenginliğidir. Milletin alın teriyle kazanılmış, milletin alın teriyle yapılmış, inşa edilmiş ve yine milletin hizmetine sunulmuş yatırımlardır. Bu okullarımızın, eğitim kurumlarımızın, spor tesislerimizin içerisinde kimler eğitim görüyor kimler eğitim faaliyeti yapıyor? Yavrularımız, çocuklarımız, gençlerimiz bu ülkenin evlatları... Bu kadar hainliğin, gözü dönmüşlüğün sebebi nedir acaba?

"Doğu ve Güneydoğu bölgesine, ülkemizin o güzel bölgelerine giden yatırımcılar mı sizi rahatsız etti?" diye soran Bakan Kılıç, şöyle devam etti: "Yoksa birlikteliğin ve kardeşliğin tohumlarının atılması mı sizi rahatsız etti? Bu millet şehit kanlarıyla bu cennet vatanını her zaman korumuştur, kıyamete kadar da korumaya devam edecektir. Birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaksınız. Bugün gençlik merkezlerinde gördüğümüz o gençler, birbirleriyle kenetlenmiş vaziyette, dostça ve kardeşçe kendilerini daha da geliştirerek, geleceğe hazırlamak için, bu ülkenin geleceğine hazırlanmak için ve dünyada Türkiye’nin daha büyük söz sahibi olması için çalışıyorlar. Siz bu birlikteliği bozamayacaksınız."

Gençlere tavsiyelerde bulunarak onlardan bir tek isteklerinin olduğunu aktaran Kılıç, "Bu milletin evlatları olarak, bu milletin geleceği olarak, bugünden kendinizi çok iyi yetiştirin. Size sunulan imkanları sonuna kadar değerlendirin. Ama şunu da unutmayın. Bu ülkenin geleceği, bu milletin geleceği sokak gösterilerinde, vandallıkta, yakıp yıkmakta değildir. Bu milletin geleceği, bu devletin başarısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü, bir araya gelinen beraber çalışılan kardeşliğin kuvvetli olduğu, birbirini iyi tanıyan, huzur içerisinde geleceğe yürüyen milletten geçer." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.