Bakan Işık: Osb’de Üretim Niyeti Olmayanın Eli Yanacak

Bakan Işık: Osb’de Üretim Niyeti Olmayanın Eli Yanacak

Bilim Sanayi Teknoloji Bakan Fikri Işık, organize sanayi bölgesinde ranta müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, “OSB’lerde üretim niyeti olmayan adamın eli yanacak. Başka türlü olmaz.” dedi. Bakan Şimşek, HAVALSAN tarafından düzenlenen...

Bilim Sanayi Teknoloji Bakan Fikri Işık, organize sanayi bölgesinde ranta müsaade etmeyeceklerini ifade ederek, “OSB’lerde üretim niyeti olmayan adamın eli yanacak. Başka türlü olmaz.” dedi.

Bakan Şimşek, HAVALSAN tarafından düzenlenen İş Ekosistemi Buluştayı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de yerli, yenilikçi ve yeşil üretimi desteklediklerini söyledi. Destek ve teşvik mekanizmasını gözden geçirdiklerini bildiren Işık, “Yenilikçi üretimi destekliyoruz. Bunu yaparken insana ve doğaya zarar vermemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Savunma sanayi ile ilgili iki önemli projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Işık, KOSGEP ve HAVELSAN arasında işbirliğin gittiklerini bildirdi.

Türkiye’de savunma sanayinde ilerlemek isteyen bir çok ilin olduğunu anlatan Işık, yeni nesil organize sanayi bölgeleri ile ilgili çalışmalar sürdürdüklerini kaydederek, “Türkiye’nin yatırım ortamından cazip hale gelmesi için yeni bir çalışma yapıyoruz. Organize sanayi bölgesinde ranta müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse meclise gideceğiz. Hiç kimse organize sanayi bölgesinde, ‘bu yeri alıp yarın bu fiyata satacağız’ diyemeyecek. OSB üretim niyeti olmayan adamın eli yanacak. Başka türlü olmaz. Bu açıdan KOBİ’lerin gelişmesini önemsiyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.