Bakan Işık: Kore İle Kan Kardeşliği Kore Savaşı İle Başladı

Bakan Işık: Kore İle Kan Kardeşliği Kore Savaşı İle Başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 4346. Milli Kuruluş Günü, aynı zamanda 46. Kuvvetler Günü’ne katıldı. Işık, “Ülkemiz, bin kişilik şehitle sonuçlanan Tugay’la Kore savaşına katılmasıyla artık kan kardeşliği süreci...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 4346. Milli Kuruluş Günü, aynı zamanda 46. Kuvvetler Günü’ne katıldı. Işık, “Ülkemiz, bin kişilik şehitle sonuçlanan Tugay’la Kore savaşına katılmasıyla artık kan kardeşliği süreci başlamış oldu.” dedi.

Bakan Fikri Işık ve Kore Büyükelçisi Sang Kyu Lee, Kore Milli Günü ve Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Sheraton Otel’de düzenlenen programa katıldı. Programda konuşan Işık, “4346. Milli kuruluş günü, aynı zamanda 46. Kuvvetler Günü vesilesiyle bir aradayız.” şeklinde konuştu.

Işık, “Türkiye ve Güney Kore Kan kardeşi iki ülkedir.” dedi. Türkiye ile Kore arasındaki dostluğun sadece Kore savaşında başlamadığını belirten Işık, “Kore savaşıyla tekrar küllerinden doğan çok güçlü bir dostluk vardı. Türkiye ile Kore arasında.” diye kaydetti.

Işık, Türkiye ile Kore arasında ilk resmi ilişkinin 1949 yılında Kore Cumhuriyeti’nin Türkiye’yi bağımsız devlet olarak tanımasıyla başladığını açıkladı. Son olarak Kore savaşı hakkında konuşan Işık, “Ülkemiz bin kişilik şehitle sonuçlanan Tugay’la Kore savaşına katılmasıyla artık kan kardeşliği süreci başlamış oldu. Bu vesileyle Kore Savaşı’nda hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.