Bakan Güllüce: Özellikleri Gözetilmeden Kıyılar Tahrip Edildi

Bakan Güllüce: Özellikleri Gözetilmeden Kıyılar Tahrip Edildi

Kıyıların plansız bir şekilde tahrip edilemesini değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlığı'nın Meclis'teki bütçe görüşmelerinde yaptığı sunumda son yıllarda kıyılardaki uygulamaların kıyı özellikleri...

Kıyıların plansız bir şekilde tahrip edilemesini değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlığı'nın Meclis'teki bütçe görüşmelerinde yaptığı sunumda son yıllarda kıyılardaki uygulamaların kıyı özellikleri gözetilmeden gerçekleştirildiğini söyledi.

Kasım 2013'te 3194 sayılı İmar Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle, bakanlığa mevzuata aykırı yapıların mühürlenmesinden yıkımına kadarki denetim ve yaptırım görevi verildiğini kaydeden Güllüce, Muğla ilinden başlamak üzere ülke kıyılarında mevzuata aykırı olarak yapılmış olan turizm tesislerinin mevzuata uygun hale getirilmesine yönelik çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Güllüce, "Kıyı bölgelerinde kentleşme, sanayileşme turizm ikinci konut gibi gelişmelerden kaynaklanan sorunların çözümünde mevcut planlama ve uygulama sistemi ile kurumsal ve yasal yapılının yetersizliklerinden yola çıkılarak yeni bir planlama ve yönetim anlayışının geliştirilmesine ihtiyaç duyuluyor. Kıyı alanlarının bütüncül politika ve karar alma sürecinin geliştirilmesi amacıyla Bütünleşik Kıyı alanları Yönetim planları çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda kıyı alanlarının, sadece kıyı ve sahil şeridinden oluşan bir mekân değil, etkileşim içinde bulunduğu alanları da kapsayan bir bölge olarak ele alındığı stratejik planlama anlayışı ile ülkemiz kıyılarının yaklaşık yüzde 35 inin 'Bütünleşik Kıyı Alanları Planlaması” tamamlanmıştır. 2015 yılı itibariyle ise Aydın-Muğla ve Çanakkale-Balıkesir kıyıları da tamamlanarak bu oranın yüzde 75’e çıkarılması hedeflenmektedir.2016 yılı sonu itibariyle bu çalışmaların tüm kıyılarımızda tamamlanması hedeflenmektedir." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.