Bakan Eroğlu’ndan İstanbul'un Su Sıkıntısı Açıklaması: No Problem

Bakan Eroğlu’ndan İstanbul'un Su Sıkıntısı Açıklaması: No Problem

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul barajlarındaki doluluğun son yağmurlarla birlikte yüzde 35 olduğunu söyledi. Eroğlu, İstanbul barajlarının doluluk oranı ve su sıkıntısı sorularına "No problem." diyerek cevap verdi.Veysel...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul barajlarındaki doluluğun son yağmurlarla birlikte yüzde 35 olduğunu söyledi. Eroğlu, İstanbul barajlarının doluluk oranı ve su sıkıntısı sorularına "No problem." diyerek cevap verdi.

Veysel Eroğlu, DSİ 14. Bölge Müdürlüğünde 2013 –2014 su yılı yağış değerlendirmesi toplantısı düzenledi. İstanbul’da su sıkıntısının olmadığını anlatan Eroğlu, “2007 yılında İstanbul kuraklığı hissetmedi. Geçmiş yıllarda olsaydı İstanbul tam 61 gün bir gram su olmayacaktı. 29 Ekim 2014 tarihi itibariyle şimdi yüzde 35 oldu bugünkü yağmurla birlikte yüzde 35-40’a yakalayacaktır.” diye konuştu.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve bakanlığın yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler veren Eroğlu, şunları dile getirdi: “DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2.515 km içme ve kullanma suyu isale hattı döşenmiştir. Bu da Türkiye’nin doğusu ile batısı arasını iki defa dolaşmak demektir. 33 ilde yapımı tamamlanmış olan 61 adet arıtma tesisinden günde toplam 7 milyon m³ su AB standartlarında arıtılmaktadır. İçme suyu ve kullanma suyu maksatlı 85 adet baraj işletmeye alınmıştır. Bu barajlarda toplam 7,1 milyar metre küp içme ve kullanma suyu kullanılabilir durumdadır.”

Bir gazetecinin ‘İstanbul’un su kalitesi nasıl’ sorusuna Eroğlu, “Yosunlardan kaynaklanan koku problemi olabilir. Biz mesela 1991 de bir çalışma yaptık en uygun olan yerden suyu aldık. Hatta orada su daha serin olduğu için ‘ya bunlar suyu buzdolabına koyup ta veriyorlar mı?’ dediler. Önümüzdeki yıl hiçbir şikayet olmasın diye… ama şikayete rağmen kaliteyi ölçtük. Kalitede her hangi bir problem yok. İSKİ hakikaten kaliteli su veriyor. Eğer evlerde, depolarda problem yoksa. Ama gelecek sene su seviyesi az olsa dahi kaliteli olsun diye çalışmalar yapıyoruz.” şeklinde cevap verdi.

Gazetecilerin İstanbul'da barajların doluluk oranı ve su sıkıntısı var mı?’ şeklinde soruya

Eroülu, "Su konusunda altyapıdan dolayı bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyoruz. Biz çalışmalarımızı deprem riski olmayan yerlerde gerçekleştirdik. En uygun yerleri seçtik. Arıtma tesislerini deprem açısından riski olmayan yerlere kurduk. Büyük bir sıkıntı olmaz. No problem." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.