Bakan Eroğlu: İstanbul’un Suyuyla İlgili Endişeye Gerek Yok

Bakan Eroğlu: İstanbul’un Suyuyla İlgili Endişeye Gerek Yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’un suyuyla ilgili endişe edilecek bur durumun olmadığını açıkladı. Bakan Veysel Eroğlu, 14 tesisin temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Vali Orhan Düzgün...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’un suyuyla ilgili endişe edilecek bur durumun olmadığını açıkladı.

Bakan Veysel Eroğlu, 14 tesisin temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Kayseri’ye geldi. Vali Orhan Düzgün tarafından valilik binası önünde karşılanan Eroğlu, daha sonra anı defterini imzaladı. Karşılıklı hediyeleşmenin ardından Bakan Eroğlu, ziyareti hakkında bilgi verdi. Kayseri’ye müjdelerle geldiğini belirten Eroğlu, 385 milyon liralık yeni yatırım yapacaklarını kaydetti.

İstanbul’un suyunun koktuğuyla ilgili haberlerin sorulması üzerine Bakan Eroğlu, endişe edilecek bir durumun olmadığını ifade etti. İstanbul’un su arıtma tesislerinin dünyanın en ileri teknolojisiyle donatılmış tesisler olduğunu belirten Eroğlu, “Arıtma kapasitesi, verilen suyun üstünde. İstanbul’a günde 2 milyon 700 bin metreküp su veriliyor. Arıtma kapasitesi ise 3,5 milyon metreküp.” dedi.

Barajlarda doluluk oranının düştüğünü ancak Terkos’a 7 noktadan su basıldığını ifade eden Eroğlu, “Orada suyumuz var. Alibey Barajı’nda su yok. Gazeteciler de onu çekiyor. Burası daha önce aktarma barajıydı. Şimdi biz su kirlenmesin diye 42 kilometre uzunluğunda 2 metre 20 santim çapında borularla suyu Kağıthane’ye direk iletiyoruz. Dolayısıyla Alibey Barajı’nda sadece kendi havzasının suyu oluyordu. Dolayısıyla azalması normal. Medya gidip bunu vatandaşa gösteriyor. İşte burası şöyle oldu. İyi ki oldu, hiç olmazsa oradaki tarihi kemer açığa çıktı. Gidip Terkos, Kazandere ve diğer barajları çeksinler. Istranca’da 7 dereden suyumuz akıyor.” diye konuştu.

Avrupa yakasında sıkıntı olmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, Asya yakasındaki Ömerli Barajı’ndaki su seviyesinin düştüğünü kaydetti. Buna bağlı kalite problemlerinin ortaya çıkabileceğini kaydeden Eroğlu, şunları söyledi: “Su seviyesi azaldıkça yosunlaşma, birtakım koku problemine sebep oluyor. Yosun aslında zararlı bir şey değil. Biz bunun üzerine aktif karbon diye bir madde kullanmaya başladık. Bütün kimyasal maddeleri ve kokuyu tutan harika bir karbon. Dolayısıyla koku problemi yok. Ben de geçtiğimiz pazar günü İstanbul’daydım. Evimde çayımı, yemeğimi bu sudan yapıyorum. Koku problemi yoktu. Kaldı ki şu anda Melen, Yeşilçay ve Sakarya’dan su basılıyor. Bunlar da sürekli kontrol ediliyor. Ağır metallerle ilgili bir problem yok. Neticede vatandaşa zararlı olacak bir şeyi vermeyiz. Vatandaş müsterih olsun. 4 farklı kurum ölçüm yapıyor. Bana gelen raporları da gördüm. Sıkıntı olacak bir durum yok. Su kesintisi olsa memnun olacak olanlar var. Biz onları memnun etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.