Bakan Elvan: İnternet Kullanıcı Sayısı 40 Milyona Ulaştı

Bakan Elvan: İnternet Kullanıcı Sayısı 40 Milyona Ulaştı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Türkiye’de hızlı bant internet kullanıcı sayısının 40 milyona ulaştığını söyledi. Bilişim sektöründe hızlı bir büyüme olduğuna dikkat çeken Bakan Elvan: “Türkiye’de...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Türkiye’de hızlı bant internet kullanıcı sayısının 40 milyona ulaştığını söyledi.

Bilişim sektöründe hızlı bir büyüme olduğuna dikkat çeken Bakan Elvan: “Türkiye’de 2002 yılında hızlı bant internet kullanan kişi sayısı 20 bindi. Biz birçok Afrika ülkesinden daha kötü durumdaydık. Bugün ki kullanıcı sayımız 40 milyona dayandı. Şu anda 38,5 milyon bir ay sonra belki 40 milyon olacak. En ücra köşedeki köyümüze dahi interneti ve mobil telefonu götürüyoruz.” dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Kahramanmaraş Ulaştırma çalıştayına katıldı. Burada Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal’dan şehrin hava ve kara ulaşımıyla ilgili sorunlarına çözüm arayan Elvan, Türkiye’nin bölünmüş yolarla birbirine bağlandığını belirtti.

Bölünmüş yolların yapılmasıyla yılda 11 milyar lira tasarruf sağlandığını ifade den bakan Elvan, "Kara yolunda yol hatasından dolayı oluşan kaza oranı yüzde bir. Bu gün bir aracın ortala hızı 80 kilometreye çıktı, bir yakıt tasarrufu sağlıyorsunuz, iş gücünden tasarruf sağlıyorsunuz. Yakıt ve iş gücünde sağlamış olduğunuz tasarruf miktarı tam 11 milyar lira. Bölünmüş yollarımızın oranı arttıkça, demir yolu oranı arttıkça bu rakamlar daha da düşecek. Bizden önceki 12 yıllık dönemde ulaştırmadaki yatırım tutarı 85 milyondur. Karayolları genel müdürlüğü olarak yılda biz 13 milyar liralık kara yolu yatırımı yapıyoruz." diye konuştu.

"HER İLİMİZ DENİZE DEMİR YOLUYLA ULAŞSIN İSTİYORUZ"

Her ilin ulaşım noktasında denize demir yoluyla bağlanması için çalıştıklarını kaydeden Elvan, "Kahramanmaraş için çok önemli olan hızlı tren meselesi var. Biz istiyoruz ki; her ilimiz denize demir yoluyla ulaşsın. Çünkü taşımacılık maliyetleri kara yollarında oldukça yüksek, biz bu maliyetleri aşağı çekmek istiyoruz. Şirketlerimizin rekabet gücünü artırmak istiyoruz. Bu nedenle tüm bölgelerde doğuyu-batıya, kuzeyi-güneye, hızlı tren hatlarıyla bağlamak istiyoruz. İzmir’den çıkan bir tren Habur’a kadar ulaşsın istiyoruz. Hızlı trenlerde yolcuyla beraber taşımacılıkta yapılacak. Kahramanmaraş’a da hızlı teren gelecek bundan kimsenin kaygısı olmasın." şeklinde konuştu.

En son yürürlüğe giren torba yasada ulusal güvenliği ilgilendiren konularla ilgili düzenleme yapıldığına da değinen Bakan Elvan şöyle konuştu: "Ulusal güvenliği ilgilendiren bir husus varsa telekomünikasyon iletişim başkanlığımızın siteyi hemen kapatıp ama 24 saat içerisinde mahkemeye başvurma zorunluluğu var. 48 saat içerisinde de mahkeme karar vermek durumunda, mahkemenin kararını ise telekomünikasyon başkanlığımız uygulamak durumunda. En son torba yasada 2 deşiklik var. Birincisi trafik bilgisine yönelik, ikincisi ulusal güvenliği ilgilendiren hadiselere yönelik yapmış olduğumuz iki düzenleme var. Yapılan her iki düzenleme de hem Avrupa Birliğinin direktiflerine, hem Avrupa İnsan Hakları Beyannamesine, hem Avrupa Konseyinin aldığı kararlara uygundur. Bu konuda bir algı yönetimi yapılmaya çalışılıyor, bilinçsiz bir şekilde sadece Telekomünikasyon başkanlığımızda değil Türkiye’ye yönelik bir algı yönetimi yapılmaya çalışılıyor. Biz Telekomünikasyon alnında yapılan çalışmalarda her şeyimizle şeffafız, gayet açığız."

Bakan Elvan, çalıştayın ardından Kahramanmaraş-Göksun arasında devam eden yol yapım çalışmaları yerinde incelemek üzere Göksun tüneline hareket etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.