Bakan Eker'in İsrail Mallarına Boykot Yorumu: Sapla Samanı Ayırmak Lazım

Bakan Eker'in İsrail Mallarına Boykot Yorumu: Sapla Samanı Ayırmak Lazım

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İsrail mallarının boykotuna ilişkin, "Bu konularda sapla samanı ayırmamak gerekiyor. Sonuçta ekonominin gereği... Bana intikal eden bir şey yok. Boykot olduğunu veya ordada benzer bir şey edildiğine...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İsrail mallarının boykotuna ilişkin, "Bu konularda sapla samanı ayırmamak gerekiyor. Sonuçta ekonominin gereği... Bana intikal eden bir şey yok. Boykot olduğunu veya ordada benzer bir şey edildiğine dair bir şey yok. 236 milyon dolar ihracatımız var. İthalatımız 41 milyon dolar." dedi.

Mehdi Eker, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyetini kabülünde gazetecilerin zorularını cevapladı. Bir gazetecinin, İsrail'in Gazze'ye yaptığı müdahalenin ardından İsrail mallarının boykotun İsrail'i nasıl etkileceğini sorması üzerine Eker, İsrail vatandaşları ile Türkiye'nin bir sorunu olmadığını söyledi. Zalim yönetim uygulamasının olduğunu kaydeden Eker, Türkiye'nin öteden beri bu konudaki tavrının net olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Ortadoğu'da yapıcı bir politika izlediğini öne süren Eker, İsrail'in Gazze'de insanlık dışı uygulamalara imza attığını söyledi. Türkiye'nin bu konu ile ilgili tavrının net olduğunu ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Kimin boykot ettiği ile ilgili benim bir bilgim yok. Geçtiğimiz yılın rakamı ile bir 200 milyon dolar, bildiğim kadarı ile ticaretimiz vardı. Bunun büyük kısmı Türkiye'nin ihracatı şeklindeydi. İthalattan çok Türkiye oraya mal satıyor. Bu konularda sapla samanı ayırmamak gerekiyor. Sonuçta ekonominin gereği... Bana intikal eden bir şey yok. Boykot olduğunu veya ordada benzer bir şey edildiğine dair bir şey yok. 236 milyon dolar ihracatımız ithalatımız 41 milyon dolar. Bunun önemli kısmını Türkiye gerçekleştiriyordu. Ticaret ülke insanlarının haklarının menfaatlerin yapısıdır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.