Bakan Davutoğlu, Akşehir'de partililerle bayramlaştı

Bakan Davutoğlu, Akşehir'de partililerle bayramlaştı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya’nın Akşehir ilçesinde partililerle bayramlaştı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya’nın Akşehir ilçesinde partililerle bayramlaştı.
Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bayramlaşmaya Bakan Davutoğlu’nun yanı sıra AK Parti Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Mustafa Baloğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, partililer ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Bakan Davutoğlu, hükümetin Filistin politikasını eleştiren Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüklendi. Davutoğlu, “Filistin politikamız yanlışsa nasıl bir politika teklif ediyorsun? Gazze’yi yalnız mı bırakalım, İsrail ile oturup küçük menfaatler için konuşup Gazzeli şehitlere ihanet mi edelim? Irak’ta ne politika teklif ediyorsun? Sünnileri ve Şiileri bir araya getirmek için 14 yıl içinde ne kadar ter döktüğümüzü cümle alem biliyor. Onlar için halkını kitle imha silahları ile katleden Beşar Esad suçlu değil. Irak’ta mezhepçilik yapan Maliki suçlu değil, Mısır’da darbe yapanlar suçlu değil. Gazze’ye saldıran İsrail dahi suçlu değil. Varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi suçlu. Eğer böyle bir suç varsa Allah şahittir ki biz bu suçtan gurur duyuyoruz. Mazlumlara sahip çıkmak suçsa gurur duyuyoruz. Filistin’e sahip çıkmak suçsa gurur duyuyoruz. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız” diye konuştu.
Bakan Davutoğlu, Filistin politikası hakkında nasıl bir hassasiyetle davrandıklarını bir olayla da anlattı. Davutoğlu, “Seydişehir’de bir ailede su kanalına düşme dolayısıyla 4 kardeşimizi kaybettik. Ben bunu yakından takip etmiştim. Taziye evinde kahraman, vakur ve mütevekkil bir anne. Düşünün öyle bir anne ki eşini kaybetmiş, iki oğlunu kaybetmiş, kayınbiraderini kaybetmiş ve tek başına kalmış. Allah’a tevekkül ediyor. Çıkarken yanında eşinin kardeşi bir hanım. 2 kardeşini, 2 çocuğunu kaybetmiş, gözleri ağlamaktan kan çanağına dönmüş. Şunu söyledi, ‘Sayın Bakanım, biz ailemizden 4 kişiyi kaybettik, halimizi görüyorsunuz. Ya Gazze’dekiler ne yapsın. Bir ailede 28 kişiyi kaybeden Gazzeliler ne yapsın’ diyerek kendi acısından çok Gazze halkının acısını düşünüyordu. İşte Türk insanı bu. Türk kadını bu. Acısını yüreğine gömer ve dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkar” dedi.
Bakan Davutoğlu, “AK Parti iktidara geldiğinde Ankara’da 84 büyükelçilik vardı, şimdi 117 büyükelçilik var. Niçin geliyor bu büyükelçiler Ankara’ya? Çünkü biliyor ki bu devletler, Ankara’ya büyükelçi gönderdiklerinde sadece Ankara’yı değil, Orta Doğu’yu, Balkanları, Kafkasları, Orta Asya’yı, Karadeniz, Akdeniz, Körfez’i de takip edebilirler. Çünkü tarihin ritmi Ankara’da atıyor" ifadelerini kullandı.
Salonda Davutoğlu’nun konuşması sırasında söz alan bir vatandaş ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 78.4 oy oranı ile Cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Davutoğlu, bu tahmine “İnşallah” diyerek cevap verdi.
Konuşmanın ardından Bakan Davutoğlu, ‘Başbakan Davutoğlu’ tezahüratları eşliğinde aracına binerek bir başka bayramlaşma programı için Kadınhanı ilçesine doğru yola çıktı.

aksehir2.jpg

akshir3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.