Bakan Çelik’ten Meclisteki Kavgaya Turplu Gönderme

Bakan Çelik’ten Meclisteki Kavgaya Turplu Gönderme

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya Toptancı Halinde incelemelerde bulundu. Bakan Çelik, ürettiği turpları meclise göndermek isteyen bir üreticiyle sohbetinde Anayasa Komisyonunda ya...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya Toptancı Halinde incelemelerde bulundu. Bakan Çelik, ürettiği turpları meclise göndermek isteyen bir üreticiyle sohbetinde Anayasa Komisyonunda yaşanan kavgalara turp üzerinden göndermede bulunarak “Mecliste kavga edenlere mi göndereceksin? Ben mi götüreyim? Ama bunun tahribatı az olur” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya Toptancı Halinde incelemelerde bulundu. Sabah namazını kılmak için saat 05.30 sularında Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Hal Camisine gelen Çelik’i Antalya Valisi Muammer Türker ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve Hal yönetici ve esnafı karşıladı. Sabah namazını Hal Camisinde kılan Çelik, daha sonra her gün okunan bereket duasına katıldı. Cami çıkışında vatandaşlar ile sohbet eden Çelik daha sonra komisyonların önünde sabah erken saatlerde ürünlerini vermek için bekleyen çiftçileri ziyaret etti. Çiftçiler ile ürünleri hakkında bilgi alan ve sıkıntılarını dinleyen Çelik, vatandaşların yaşadığı sorunlara çözüm bulacaklarının sözünü verdi.

MECLİS KAVGALARINA TURPLU GÖNDERME

Ziyarette bir çiftçinin elinde bulunan turpu Meclis’e göndermek istemesi üzerine Çelik, “Meclis’te kavga edenlere mi göndereceksin? Ben giderken götüreyim mi? Ama bunun bir tahribatı olmaz” diye cevap verdi. Çiftçi ise, “Bakanım hem yerler hem de çiftçinin elinde” kalmaz dedi.

Çelik daha sonra karpuz ve domates yetiştiricileri ile sohbet etti. Bir karpuz yetiştiricisinin, “Bakanım karpuzlar güzel, fiyatlar düşük. Fiyat şuan 80 kuruş ile 1 TL arasında değişiyor. Biz bunların fidesini 1 TL 400 kuruşa aldık. Pazarda 2,5-3 TL arasında değişiyor. Pazarda da satamıyoruz” diye konuştu. Çelik, “Burada büyük bir sorun” olduğunu belirtti. Bazı çiftçiler ise Rusya ile yaşanılan sıkıntıdan şikayet etti.

BİR KARPUZA 200 TL SİFTAH PARASI

Bakan Çelik daha sonra bir karpuz üreticisinin kestiği karpuzu önce basın mensuplarına daha sonra da çevresinde bulunanlara ikram etti. Çelik karpuz üreticisine kesilen karpuz için siftah olarak 200 TL’yi yere attı. Çelik daha sonra bir kavun üreticisinin kendisine ikram ettiği kavunun tadına baktı. Bir süre halde incelemelerde bulunan Çelik, daha sonra Hal Arena’nın açılışına katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.