Bakan Çelik: Kazaların Devam Ettiği Bir Ülke Kalkınmış Ülke Olamaz

Bakan Çelik: Kazaların Devam Ettiği Bir Ülke Kalkınmış Ülke Olamaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çıkarılan onca yasaya rağmen Türkiye’de iş kazalarının devam ettiğine dikkat çekerek, "Bu kazaların devam ettiği bu fotoğrafların gazetelerin manşetlerini süslediği bir ülke kalkınmış...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çıkarılan onca yasaya rağmen Türkiye’de iş kazalarının devam ettiğine dikkat çekerek, "Bu kazaların devam ettiği bu fotoğrafların gazetelerin manşetlerini süslediği bir ülke kalkınmış ülke olamaz kimseye inandıramazsınız bunu." dedi.

Bakan Faruk Çelik, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ve Yol-İş Sendikası'nın Swiss Otel'de ortaklaşa düzenlediği 'Çalışma Hayatında Son Gelişmeler' konulu toplantıya katıldı.

Çıkarılan onca yasaya rağmen Türkiye’de iş kazalarının devam ettiğinin altını çizen Bakan Çelik, "Bu kazaların devam ettiği bu fotoğrafların gazetelerin manşetlerini süslediği bir ülke kalkınmış ülke olamaz kimseye inandıramazsınız bunu." dedi. Çelik, Sayın Başbakan'ın talimatı ile eksiklerin neler olduğunu aradıklarını ve çok şey bulamadıklarını ifade ederek, "Herkesin sorumlulukları belli ama maalesef farkındalığın olmamasının getirdiği sorunla karşı karşıyayız." diye konuştu.

Bakan Çelik şöyle devam etti:

"Eksiklik nerede bir günah keçisi aranıyorsa buyrun Çalışma Bakanlığı'na hiç masum yok ben bundan gocunmam, ben işimi en iyi şekilde yapmanın mücadelesini veriyorum. Eksiği gediği bırakmama konusunda gecemizi gündüzümüzü harcıyoruz. Ama sen kömürde 1 buçuk milyon ton kömür üretecekken eğer yılda 3 milyon ton kömür üretirsen hesabını vereceksin arkadaş, yok öyle bir şey öyle yağma yok. Gidip gelmenizi isterim o inşaattaki asansörden 130-140 metreden 10 metrekarelik alana çakılan 10 tane masum insanın durumunu. O gece ben gittim gördüm bu olaylarda bizi kendimize getirmiyorsa farkındalık konusunda halen gevşek duruyor isek bizi ne uyandıracak. Şimdi buradan soruyorum nerde o asansörün yayını monta eden firma ve onun teknik elemanı nerde? İstanbul Makine Mühendisleri Odası bunun sağlıklı çalışmasından sorumlu oda nerede? Nerede ilgili Büyükşehir Belediyesi nerede ilgili bakanlığı? Bence sorumluluklar çok bir çok kesimde sorumluluk var ama farkındalık yok." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.