Bakan Çavuşoğlu Söz Verdiği Kayıtları 3,5 Aydır Göndermiyor

Bakan Çavuşoğlu Söz Verdiği Kayıtları 3,5 Aydır Göndermiyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun söz vermesine rağmen mahalli seçimlerin ardından yaptığı konuşmanın zabıtlarını, eski Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Andrew Duff’a göndermediği ortaya çıktı. Çavuşoğlu,...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun söz vermesine rağmen mahalli seçimlerin ardından yaptığı konuşmanın zabıtlarını, eski Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Andrew Duff’a göndermediği ortaya çıktı.

Çavuşoğlu, mahalli seçimlerin ardından Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) sorusu üzerine Zaman Grubu’nu AP üyelerini “ayarlayıp, hükümet aleyhine konuşturmakla” suçlamıştı, dönemin Liberal milletvekili Andrew Duff’ı da buna örnek göstermişti.

Duff da bunun üzerine 10 Nisan’da Brüksel’de yapılan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısında Çavuşoğlu’ndan iddiasını ispat etmesini ya da özür dilemesini talep etmiş, AB Bakanı ise özür ya da ispat yerine Cihan ve Zaman’ı yalancılıkla itham etmişti. Çavuşoğlu, görüntülü kayıtlara rağmen Duff’a böyle sözler söylemesinin mümkün olmadığını, kendisine konuşmasının zabıtlarını göndereceğini söylemişti.

Cihan’a konuşan Duff, “Üç aydan fazla bir zaman geçti, zabıtlar geldi mi ?” sorusuna “Tabi ki hayır” cevabını verdi. Çavuşoğlu’nun söz vermesine rağmen zabıtları neden göndermediğini de, “Çünkü Bakan Avrupa Parlamentosu’na çok saygı duymuyor ya da Türkiye’nin AB’ye girmesi pek umurunda değil” şeklinde yorumladı. Eski AP üyesi Duff, “Kim yalan söyledi, Zaman ve Cihan mı yoksa bakan mı?” sorusuna ise, “Zaman ya da Cihan’la bu konuda hiç bir anlaşmazlığım yok.” karşılığını verdi.

Çavuşoğlu 2 Nisan’da Cihan’ın sorusuna cevap verirken, “Siz kendiniz çalıyorsunuz, kendiniz oynuyorsunuz. Bunu bir kişiye söylettiriyorsunuz. Daha önce de ayarladığınız birkaç tane Liberal milletvekiline de bunu söylettiniz. Ondan sonra Andrew Duff’a söyletiyorsunuz.” demişti.

Duff, Çavuşoğlu’nun Zaman Grubu’nu yalancılıkla itham etmesinin ardından, Cihan’a kısa bir mülakat vermiş, Bakan’ın kendisine konuşmasını göndereceğini söylediğini, kendi elinde konuşma metninin tercümesi olduğu halde bekleyeceğini ifade etmişti. Duff, Çavuşoğlu’nun hakareti için özür dileyebileceğini ama bunu tercih etmediğini vurgulamış, ayrıca iktidar mensuplarının Türkiye’de yoğun olarak gündeme getirdikleri “paralel devlet” tezini Brüksel’de ağızlarına almadıklarını zira bu tür komplo teorilerine sığınmanın “utanç verici” olduğunu bildiklerini vurgulamıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.