Bakan Çavuşoğlu: Avrupa Teröre Göz Yumuyor

Bakan Çavuşoğlu: Avrupa Teröre Göz Yumuyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa ülkeleri Türkiye’nin bilgi vermesine rağmen teröre göz yumulduğunu belirtip, Türkiye’nin teröre kaynak oluşturmayacağını söyledi.AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa ülkeleri Türkiye’nin bilgi vermesine rağmen teröre göz yumulduğunu belirtip, Türkiye’nin teröre kaynak oluşturmayacağını söyledi.

AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin algı operasyonlarıyla karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Çavuşoğlu, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nden alınan petrolün uluslararası ticaret kuralları çerçevesinde yapıldığını söyledi. Türkiye teröre destek oluyor algısı oluşturulmaya çalışıldığını aktaran Çavuşoğlu, “Irak Bölgesel Kürt yönetimiyle ticari anlaşmamız var, Bu anlaşmaya göre alıyoruz. Uluslararası hakkımız var, buradan petrol alıyoruz. Ama biz teröre kaynak yaratmayız, kaynak yaratmaya da karşıyız. PKK’nın terör kaynakları para kaynakları nerede, kendisinin yaptığı, uyuşturucu, insan kaçakçılığı, silah kaçakçılığı ondan sonra Avrupa’da insanlardan zorla para topluyorlar. Haraç topluyorlar. Buna Avrupa ülkelerinin çoğuna bilgileri vermemize rağmen göz yumuyorlar. İşte böylesine bir Türkiye’ye karşı kampanya var. Ama biz ilkeli tutumumuzdan ve politikalarımızdan vazgeçmeyiz. Bunu herkese söylüyoruz.” dedi.

Türkiye’nin Suriye teskere kararına karşı çıkanların bir gün sonra niye girmiyorsunuz diyerek olaylar çıkardığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Meclis'te teskere görüşülürken, 'kara operasyonu yapmasın' dediler. Bir gün sonra 'niye Türkiye girmedi' diye ortalığı bir birine katıyorsunuz, vandallık yapıyorsunuz. Bunların niyeti samimi değil. Niyeti hayır, değil bunların. Her fırsatta çözüm sürecini baltalayabilir miyiz, terörün gölgesinde siyaset yapabilir miyiz? gayreti içerisindeler. Ama kusura bakmasınlar bunlara papuç bırakmayız. Yeni yasayla tabi ki özgürlükler, tabi ki demokrasi tabi ki insan hakları ama en önemli insan hakkı yaşam hakkıdır. İnsanların yaşamına acımasızca kastedenleri de affetmeyiz. Kılıçdaroğlu PYD’ye terör örgütü demiyor. Partisinin içerisinde şahin olanlar hemen geliyor baskı yapıyor tersi açıklama yapıyor. Parti içerisinde marjinal uçlar var. Hangisi daha ağır basıyorsa ona göre açıklama yapıyor. Bir parti marjinallerin oluşturduğu parti ise bu olur.” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na daha sonra AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Atay tarafından çiçek ve Aydın inciri hediye edildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Atay’a çini tabak hediye etti. AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya, AK Parti milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.