Bakan Bozkır: Tüm Dünya, Thy’ye Gıpta İle Bakıyor

Bakan Bozkır: Tüm Dünya, Thy’ye Gıpta İle Bakıyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türk Hava Yolları’nın (THY) tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir hava yolu şirketi olduğunu söyledi. Bakan Volkan Bozkır’ın himayesinde THY ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında işbirliği...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türk Hava Yolları’nın (THY) tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir hava yolu şirketi olduğunu söyledi.

Bakan Volkan Bozkır’ın himayesinde THY ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında işbirliği protokolü imzalandı. THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza törenine; THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu da katıldı.

Törende konuşan Volkan Bozkır, THY’nin Türkiye’nin göz bebeği olduğunu söyledi. Bozkır, “Bütün dünyada Türkiye’nin ne yapacağını en güzel gösteren, iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz, yolculuk yapmaktan keyif aldığımız bir hava yolu. Benim yaşımda olanların yaşadıklarıyla bugün yaşadıklarımızı kıyaslama imkanına sahip biri olarak da 20 uçaklı, çoğu kötü kaliteli ,kiralık uçaklarla uçan insanlarımız; bugün pırıl pırıl, yepyeni, son derece iyi servis kalitesine sahip, uçakları zamanında kalkan, bütün dünyanın gıpta ile baktığı, uçmak için sırada bekleyen bir hava yolu haline geldik.” diye konuştu.

Ulusal Ajansa 100 bin proje sunulduğunu ifade eden Bozkır, “Ulusal Ajans’ın başkanlığında yürüyen Avrupa Birliği’nin çok önemli bir projesi olan Erasmus projeleri, gençlerimizi daha iyi bir geleceğe hazırlamak, onları Türkiye’nin geleceğine katkı sağlar duruma getirmek için önem verdiğimiz bir yapıdır. Bugüne kadar 100 bin proje sunulmuştur Ulusal Ajans’a, 26 bin proje kabul edilmiştir. Avrupa’ya seyahat edecek bütün Erasmus yararlanıcı gençlerimize tüm THY uçuşunda yüzde 15 indirim ve 10 kilogram ek bagaj hakkı sunmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Bu arada Bozkır, Hamdi Topçu’ya bir ricada bulunarak, “Uçuşlarda yüzde 15 olan indirimi biraz daha yukarılara çekebilir miyiz? diye sordu. Topçu ise, “Sizinle müzakere edilmez sayın bakanım!” diyerek yüzde 15 olan indirimi yüzde 20’ye çıkardı.

İmza töreninin sonunda Hamdi Topçu, Bakan Bozkır ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu’na maket uçak ve vazo hediye etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.