Bakan Avcı'ya Ak Parti Ve Sendika Yöneticilerinin Atamalara Etkisi Soruldu

Bakan Avcı'ya Ak Parti Ve Sendika Yöneticilerinin Atamalara Etkisi Soruldu

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Milli Eğitim Bakanı’na, "AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ile Eğitimciler Birliği Sendika yöneticileri, kimlerin müdür olacağı ile ilgili liste hazırlayıp İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine...

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Milli Eğitim Bakanı’na, "AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları ile Eğitimciler Birliği Sendika yöneticileri, kimlerin müdür olacağı ile ilgili liste hazırlayıp İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine listeyi verip bu atamalarda etkisi olmuş mudur?" diye sordu.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Uğur Bayraktutan, 10 Haziran 2014 tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirmelerine İlişkin yönetmelik gereğince Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilme kılavuzu yayımlandığını hatırlattı. Buna göre uygulamada 4 yılını tamamlamış eğitim yöneticilerinin yeniden görevlendirmelerinin bu usullere göre yapılacağını söyleyen CHP’li Bayraktutan, şöyle devam etti: “Buna göre değerlendirme kısmında eğitim yöneticilerini okul içerisinde en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenler ile Öğretmenler Kurulu’nda oylama ile seçilen iki öğretmen, okul öğrenci temsilcisi ve okul aile birliği Başkan ve Başkan Yardımcısı’ndan oluşan bir komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyonun elektronik ortamda toplam 40 puan üzerinden değerlendirmesi ve İl/İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerinin toplam 60 puan üzerinden değerlendirmesi ile 100 puan üzerinden 75 puan alabilenler arasından yeniden eğitim yöneticisi olarak görevlendirilmeleri esas kılınmıştır.75 puan alamayanlar ise okul/kurum yöneticilikleri sona erdirilmiştir."

    BAKAN AVCI'YA SORULAR

Bayraktutan, Bakan Nabi Avcı’ya şu soruları yöneltti:

"Öğretmenlerin müdürlere puan verebilmesi için 6 ay birlikte çalışma zorunluluğu aranırken, toplam 100 puan üzerinden 60 puan gibi büyük bir etkisi olan İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerinde niçin böyle bir zorunluk aranmamıştır?

75 puan ve üzeri puan alarak barajı aşıp tekrar görevlendirilen Okul/kurum müdürlerinin kaç tanesi yandaş sendika diye tabir edilen sendika, Eğitimciler Birliği Sendikası üyesidir?

Adalet ve Kalkınma Partisi İl ve İlçe teşkilatları ile Eğitimciler Birliği Sendika yöneticileri kimlerin müdür olacağı ile ilgili liste hazırlayıp İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine listeyi verip bu atamalarda etkisi olmuş mudur?

Değerlendirme kriterlerinin puanlandırılmasında puanların 1 (bir) ve 0 (sıfır) olarak yer alması ölçme değerlendirme sistematiğine ve bilimsel ölçme değerlendirme teknikleriyle ne kadar örtüşmektedir?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.