Bahçeli'den sürpriz Başkanlık çıkışı!

Bahçeli'den sürpriz Başkanlık çıkışı!

MHP lideri Bahçeli, başkanlık tartışmalarının son bulması çağrısında bulunarak, konuyla ilgili referanduma gidilmesi halinde milletin kararına saygı duyulacağını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında başkanlık tartışmalarına değinerek, "Anayasa değişiklik teklifi ya 367'yi aşarak kanunlaşacak, ya da 330'un üzerinde kalarak referanduma sunulacaktır. MHP her karara saygılıdır. " dedi.

PKK'ya destek veren memurlar işadamları medya organları ne zaman hakettiğini bulacaktır? PKK'lı diye açığa alınan öğretmenlerin devletle bağı kesilmesi için daha neyin olması beklenmektedir?' diyen Bahçeli şunları söyledi...

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından önemli başlıklar...

''Türkiye'nin yanıp kül olmasını hedefleyenler hiç olmadığı kadar dirençlidir. Körpe umutlara kan kusturanlar her zaman lanetleneceklerdir. Terör Türkiye'yi her gün vurmaktadır. Ülkemiz ölüm kalım mücadelesinin ortasındadır. Katiller Hakkari Şemdinli'deki kontrol noktasına saldırmışlardır. Bombalar ülkeye nasıl sokulmaktadır? Bu istihbarat ne yapmaktadır? İhanetin başı ne zaman koparılacaktır? Beklemeye tahammülümüz kalmamıştır. Dün ise Diyarbakır'da askeri time hainler roketatar ve uzun namlulu silahlar ateş açmıştır.

''PKK DEMEK FETÖ DEMEKTİR''

PKK'ya destek veren memurlar işadamları medya organları ne zaman hakettiğini bulacaktır? PKK'lı diye açığa alınan öğretmenlerin devletle bağı kesilmesi için daha neyin olması beklenmektedir? FETÖ'ye ceberut kesilenler, sıra PKK'ya gelince niye suspustur PKK demek FETÖ demektir. FETÖ, bölücü hainlerin ikizi eylem yoldaşıdır. Bunlar terörizmin Türkiye'yi yıkmaya çalışan maşalarıdır. Bu iki Türkiye düşmanı örgütün kaynaklarının kurutulması, destekçilerinin tasfiyesi, işbirlikçilerinin sökülüp atılması, ertelenmeden, sürüncemeye bırakılmadan gerçekleştirilmelidir.

Türkiye'nin ateşle imtihan edildiği günlerde Van'da bir araya gelip PKK'yı lanetleyen, devletin yanındayız mesajı veren Doğu ve Güneydoğu'daki 181 aşiret temsilcisini de yürekten kutluyorum.

"ARKANIZDA MİLLETİN DUASI, MHP'NİN DESTEĞİ VARDIR"

PKK, FETÖ'nün başaramadığı çözülmeyi sağlamak için çırpınmaktadır. Hükümete sesleniyorum; arkanızda milletin duası, MHP'nin desteği vardır. O zaman niye duruyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan elinizi çabuk tutunuz. Türk milletini infazla görevlendirilmiş terör cellatlarını, bunları pışpışlayan arkalarında güçleri rezil etmek vatan görevidir. Kan tüccarlarını tepeleme zamanı gelmiştir, korku tüccarlarına tam bir kenetlenmeyle hadleri bildirilmelidir. Gün bugündür. Dünyanın 5'ten büyük olduğunu söyleyelim ama Türkiye'nin terörden daha büyük olduğunu dünyaya söyletelim ve yüzlerine vuralım.

"181 AŞİRET TEMSİLCİSİNİ İÇTENLİKLE KUTLUYORUM"

Doğu ve Güneydoğu'daki 181 aşiret temsilcilerini de içtenlikle kutluyorum. Bölgenin ileri gelenlerini kucaklıyorum. Kürt kökenli kardeşlerim, PKK'dan en fazla şikayetçi olan insanlarımızdır. PKK, emperyalizmin tetikçisidir, 7 düvelin kokuşmuş taşeronudur. Kürt kardeşlerim Hak yolundan dönmez, oyuna gelmez. Zulmetin ateşinin göğsümüzde söndüreceğiz. Vatanı böldürmeyeceğiz, biz bir olacağız. Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki kandır. Türk milleti tarih boyunca bağımsızlığının bedelini muhteşem mücadelelerle sürdürmüştür.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ

Sistem tartışmaları siyaseti tıkarsa rejim krizine dönüşebilecektir. Cumhurbaşkanı yasalara ve anayasaya uymak mecburiyetindedir. Türkiye'nin yeni bir toplum sözleşmesine ihtiyacı vardır. 15 Temmuz'dan sonra bu ihtiyaç acil bir hal almıştır. MHP anayasanın tadilatına veya yeniden yazımına başından beri sıcak ve olumlu bakmaktadır. Bizim anayasaya bakışımızda değişiklik yoktur. Dün nerede duyuyorsak bugün de aynı noktadayız. Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değişmemesi hususundaki ısrarımızı muhafaza ediyoruz. Anayasa üzerinde yapılan söz düellolarının son bulmasını arzulamaktayız.

Cumhurbaşkanı, millet tarafından seçildiği gerekçesiyle fiili başkanlık sistemini dayatmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı, partili cumhurbaşkanı gibi davranmış ve yetkisini aşmış fiilen hükümet başkanı gibi hareket etmiştir. Şu anda anayasa çiğnenmektedir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.