Bahçeli'den geometrik seçim vaadi

Bahçeli'den geometrik seçim vaadi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, milletvekillerine verdiği yemekte geometrik seçim vaadinde bulunarak, gelir dağılımındaki adaletsizliği piramit örneğiyle anlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam partisinin milletvekilleri ile yemekte bir araya geldi. Daha önce de Cumhurbaşkanı adayı önerisinde bulunurken geometrik üçgen formülü çizerek 'çatı aday' öneren Devlet Bahçeli, benzer bir örnekle geceye damgasını vurdu. Bahçeli, piramit çizerek geometrik seçim vaadinde bulundu.

GELİR DAĞILIMINI PİRAMİTLE ANLATTI

Bahçeli, önce bir piramit çizdi ve gelir dağılımındaki adaletsizliği piramit örneğiyle anlattı. Bahçeli, piramidin tabanındaki geniş kesimin milli gelirden en az payı aldığını, en tepedeki küçük kesimin ise ‘aslan payını’ kaptığını ifade etti.

"BU PİRAMİDİ ELİPSE ÇEVİRMELİYİZ"

Gelir dağılımındaki bu adaletsizliği düzeltmek için çalışacaklarını vurgulayan Bahçeli, piramidin yanına elips çizerek, "Bu piramidi, gelir dağılımının adaletli olacağı bir elipse çevirmek için çalışmalıyız" diye konuştu. Bahçeli, elipsin ortasındaki geniş bölümde, mutlu bir kesimin yer alacağını kaydetti.

"HALT ETMİŞLER"

Bahçeli, Twitter’dan yaptığı açıklamada ise "Çankaya Köşkü’nden sökülen Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu otomobil bagajlarında taşımak yenilikse, bırakın biz eski kalalım" dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi: "Çokbaşlılık ayaklarımıza pranga vurmaktır, güç tek elde toplanmalıdır, sistem değişmelidir; bunları söyleyenler halt etmiştir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.