Bahçeli'den Erdoğan'ın danışmanlarına tepki

Bahçeli'den Erdoğan'ın danışmanlarına tepki

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Şükrü Karatepe'nin başkanlık sistemi ile eyalet sistemini bağdaştıran sözlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Benim danışmanım olmuş olsa, anında görevden alırım" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Şükrü Karatepe'nin başkanlık sistemi ile eyalet sistemini bağdaştıran sözlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Benim danışmanım olmuş olsa, anında görevden alırım" dedi.

MHP lideri Bahçeli, NTV - Star ortak yayında konuştu:

"Bir Cumhurbaşkanı danışmanı eyalet sistemini getireceğiz diye söylüyorsa, eyalet sistemine karşı olan, üniter yapı düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım. Bunu saklamanın manası yok, ileteceğim bir şey de yok. Her şeyi yakınen takip eden Başbakan ve Cumhurbaşkanı var. Geçmişte Kayseri'de bir belediye başkanlığı yapmış, başka bir özelliği olmayan bir kişinin danışman olarak Türkiye'yi sabote edecek açıklamalarını kabul etmiyorum. Böyle danışman olmaz. O zaman Cumhurbaşkanının, Başbakanın, AK Parti'nin, diğer partililerin ve MHP'lilerin emeklerini sabote ediyor. Benim danışmanım olmuş olsa, anında görevden alırım."

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından Mehmet Uçum'un "Halk gümbür gümbür devrim yapıyor. Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor" sözleri anımsatılınca, "Boş bir laf. Böyle danışman lafı mı olur? Bunlar danışmanlık görevi mi yapıyorlar acaba? Boş bir laf. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Rejim değişmiyor, hükümet sistemi değişiyor.

Danışmanların söz konusu ifadelerininin ülkücülerin oyunu etkileyip etkilemeyeceği sorulan Bahçeli, "Etkilemez. Milliyetçi, ülkücü hareket karar vermişse bir bölümü, o kararında ısrar eder kimse de tesir edemez. Bana tesir edemezler mesela" değerlendirmesini yaptı.

'Parti içinde olanları biliyorum'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasette Gülen örgütü bağlantılı isimlere ilişkin, "Bizim partimizin içinde olanları biliyorum. Bu örgütün siyasi ayağının olmaması mümkün değildir" diye konuştu.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" açıklaması sorulduğunda, "Bunu söyleyen kontrolün kimde olduğunu da bilmeli" dedi. Bahçeli, "15 Temmuz günü saat 21.00'den sonra eve çekildim ancak alçaktan uçan uçaklar büyük gürültü yaptı. Tatbikat olmadığını anlayınca genel merkeze gittim. Başbakan'ı arattım, bunun kalkışma olduğunu ilettim" diye devam etti.

Gelişmeleri sabaha kadar yakından takip ettiğini söyleyen Bahçeli, "Kimi kim kontrol ediyor öyleyse? Partiye kontrolle mi geldim? Bu benim irademdir. Buna kontrollü darbe diyerek başka amaçlara çekmek, yani sayın Kılıçdaroğlu cevaplandırmada güçlük çekeceği konulardan konuşuyor" dedi.

MHP lideri, idam cezası tartışmasına dair partisinin kararını anımsatarak, MHP'nin bu taslak önlerine gelirse onay vereceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.