Bahçeli: Erdoğan Türkeş'e tuzak kurdu!

Bahçeli: Erdoğan Türkeş'e tuzak kurdu!

MHP lideri Bahçeli, Erdoğan'ın 1991’de de Türkeş'e kurduğu tuzağı anlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, "Erdoğan 1991’de de Türkeş’e tuzak kurdu" dedi. Bahçeli, kurulan bu tuzağın detaylarını anlattı. MHP lideri Devlet Bahçeli, erken seçim gündemini görüşmek üzere topladığı partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı’nda, AKP ile koalisyon kurmama gerekçelerini, partinin “Başbuğ”u Alpaslan Türkeş’in 1991’de Refah Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi’nden gelen “seçim ittifakı”nı reddetmesini örnek göstererek anlattı.

O dönem RP İstanbul İl Başkanı olan Tayyip Erdoğan’ın Türkeş’i “bağımsız aday” yaparak tuzak kurmak istediğini ileri süren Bahçeli, "Bu olay MHP üzerinde bugün de aynı oyunların oynanmak istendiğinin örneğidir. Bu olaya bakarak, bugünü değerlendirebilirsiniz” dedi.

MHP MYK dün erken seçim gündemiyle Genel Başkan Bahçeli başkanlığında toplandı. MYK’nin erken seçim MHP Başkanlık Divanı’na tam yetki verdiği toplantıda, milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulunanlardan “partinin 1 Kasım’daki seçimi yenileme seçimi gördüğü ve para alınması durumunda haksızlık olacağı” gerekçesiyle herhangi bir ücret alınmaması da kararlaştırıldı.

Aday adaylığı başvurularının 1 Eylül’de başlayacağı, 6 Eylül’de sona ereceği, milletvekili adaylarının da merkez yoklaması ile belirlenmesinin kararlaştırıldığı toplantıda, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun istifası ile Tuğrul Türkeş’in “tedbirli” ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi nedeniyle boşalan MYK üyeliği için herhangi bir belirleme yapılmayacağı da dile getirildi. Boş kalan MYK üyeliklerinin seçimden sonra belirleneceğinin altı çizildi.

BEYANNAME GENİŞLETİLİYOR

Öte yandan partide 1 Kasım seçimleri için daha önce “Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek” başlığı taşıyan partinin seçim beyannamesinin genişletilmesine yönelik çalışmaların yapıldığı da belirtildi.

Beyannamenin özellikle Türkiye’de artan terör olayları nedeniyle partinin “ayrımlaştırma süreci” olarak adlandırdığı çözüm süreci ile terör ve ülke ekonomisinin geldiği durumlar nedeniyle “ekonomi” ve “çözüm süreci” başlıklarının genişletileceği, bu bölümlere eklemeler yapılacağı öğrenildi.
CUMHURİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.