Bahçeli: Erdoğan, Gazzeli Yavruların Hangi Yarasına Merhem Olmuştur?

Bahçeli: Erdoğan, Gazzeli Yavruların Hangi Yarasına Merhem Olmuştur?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Filistin politikasını eleştirerek “Kendisi, ‘çocuk katliamlarını seyrediyorlar’ diyerek önüne geleni eleştirmekte, önüne gelenle çekişmektedir....

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Filistin politikasını eleştirerek “Kendisi, ‘çocuk katliamlarını seyrediyorlar’ diyerek önüne geleni eleştirmekte, önüne gelenle çekişmektedir. Sormak lazım, Erdoğan Gazzeli yavruların ölüme terk edilmemesi için hangi somut ve sonuç verici katkıyı sunmuştur? Allah için bu adam hangi yaraya merhem olmuş?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçimlerin sürecinin çok sıkıntılı ve sorunlu bir kulvarda ilerlediğini ifade eden Devlet Bahçeli, ‘Aday Erdoğan’ diye hitap ettiği Başbakan Erdoğan’ın dış politikada inandırıcılığını ve saygınlığını kaybettiğini söyledi. İslam ülkelerinde durgunluktan şikayetçi olan Bahçeli, İsrail’in Ramazan ayında gerçekleştirdiği Gazze saldırısını kastederek “Kötülüğe karşı tavır yok” eleştirisinde bulundu. Bahçeli sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Görüntüde Müslüman, gerçekte işbirlikçi olan bir avuç yönetici elit; sırf koltukta oturmak, sırf iktidar ömrünü biraz daha uzatmak pahasına emperyalizme uşaklık yapmaktadır. Gazze inim inim inlerken, masumlar can verirken Arap-İslam alemi kayıtsızlığa, duyarsızlığa, ilgisizliğe gömülmüştür.”

"ERDOĞAN, MAZLUMLARIN FERYADINI VİCDANSIZCA MALZEME YAPMAKTA"

MHP Lideri Bahçeli, Ortadoğu’da kalıcı ve kapsamlı bir barış olmadan hiç kimsenin huzurlu ve rahat olamayacağının altını çizerek, "Erdoğan’ın göstermelik İsrail husumeti, İsrail alerjisi, İsrail kızgınlığı hiçbir sonuç doğurmadığı gibi, bir tek Filistinli kardeşimizin de hayatını kurtaramamaktadır. Türkiye’nin bölgede eli zayıflamaktadır. Şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum ki, aday Erdoğan Filistin davasına zarar vermekte, mazlumların feryadını iç siyasi kaygı ve hedeflere vicdansızca malzeme yapmaktadır. Aday Erdoğan oturduğu yerden en ağır sözleri İsrail’e sarfetmekte, ağız dolusu hakaretler yağdırmaktadır. Aday Erdoğan, bir tarafta İsrail’e yüklenip Mavi Marmara baskınını diline dolarken; diğer yanda İsrail ile ticari ilişkileri geliştirmiş, derinleştirmiş ve güçlendirmiştir." şeklinde konuştu.

"BU ŞAHIS İÇİN KİŞİSEL SERVET ARTIŞI HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR"

Irak’ın kuzeyinden çıkarılan petrolün İsrail’e ulaştırdığını iddia ettiği Erdoğan’ın Gazze’ye oturup feveran ettiğini belirten Bahçeli, "Satılan yakıtlar bugünlerde Gazze’ye ölüm olarak ciro, füze olarak ihale edilmiştir. Aday Erdoğan’ın gemi filosu sahibi malum oğlu İsrail ve Mısır’la kazançlı ticarete devam etmekte ve kesesini doldurmaktadır. Gazze’li ölmüş, Filistin’in ve Filistinlinin hakkı yenmiş, Müslümanlar katledilmiş; şüphesiz bunlar aday Erdoğan’ın esasta umurunda değildir. Bu şahıs için kişisel servet artışı öncelikli ve her şeyden daha önemlidir."

ifadelerini kullandı.

"ÖDÜL ALAN VE MUSEVİ OLMAYAN TEK KİŞİ ERDOĞAN’DIR"

Başbakan Erdoğan’nın kendisine 2004 yılında Amerikan Musevi Komitesi tarafından verilen Üstün Cesaret Ödülünü hala tutmasını eleştiren Devlet Bahçeli, “Dikkat ediniz, 2004 yılına kadar bu ödül 10 kişiye verilmiştir. Bunlar arasında İsrail’li veya Musevi olmayan tek kişi Erdoğan’dır. Aday Erdoğan ödülü sırıtarak, sanki zafer kazanmış komutan edasıyla sahiplenirken; Türkiye-İsrail arasındaki dostluğa atıf yapmış, söz konusu ödülü Musevilerle sürdürdüğü yakın işbirliğinin nişanesi olarak aldığını yüzsüzce dile getirmiştir.” ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Filistin politikasını şu sözlerle eleştirdi: "Kendisi, ‘çocuk katliamlarını seyrediyorlar’ diyerek önüne geleni eleştirmekte, önüne gelenle çekişmektedir. Sormak lazımdır ki, Erdoğan Gazze’li yavruların ölüme terk edilmemesi için hangi somut ve sonuç verici katkıyı sunmuştur? Allah için bu adam hangi yaraya merhem olmuş, hangi sızıyı dindirmiş, hangi acıya çare üretmiştir?"

BAHÇELİ’DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN!A CEVAP

Mübarek Ramazan ayı hatırına Başbakanın iddialarına sabrettiklerini ifade eden Bahçeli, “Erdoğan partimizi CHP’ye vagonlukla hayasızca suçlamış, Pensilvanyayla ortak gösterme edepsizliğine soyunmuştur. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın İhsanoğlu’na destek veren partileri de eski Türkiye koalisyonu olarak mimlemiştir. Erdoğan milletin adamı parolasıyla boy gösterse de PKK’nın iktidardaki adamı olduğunu asla gizleyemeyecektir. Ne var ki yolsuzluk karanlığında kaybolan, rüşvet selinde sürüklenen köhnemiş Erdoğan birden bire yeni Türkiye’yi uydurmuştur.” dedi. PKK’nın üç askeri şehit etmesine de değinen Bahçeli, 38.40 “Bize göre artık Erdoğan eşittir Öcalan’dır.” şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN’IN DİLİ TUTULUR"

Cumhurbaşkanı adayların birlikte televizyon programına katılması konusunda görüşleri sorulan Devlet Bahçeli, "Korumalarından, yandaşlarından sıyrılamayan bir Recep Tayyip Erdoğan'ın, yalnız televizyonda çıkma alışkanlığından oldukça zordur. Çünkü kendisine soru pazarlıklı sorulmaktadır, cevap pazarlıklı verilmektedir. Dünyayı kendi çevresinde görmektedir. Nasıl olacakta Selahattin beyle Ekmel beyin karşısında Türkiye'nin meselelerini tartışacak. Dili tutulur." şeklinde cevap verdi.

“MEDYA, ERDOĞAN’A BLOKE EDİLMİŞ, BİZE YER VERİLMİYOR”

Cumhurbaşkanı seçimleri sürecinde miting programları sorulan Bahçeli, "MHP alanın dışında değildir ki, alana ne zaman ineceğimizi hep soruyorlar, merak ediyorlar. Bize bu sualleri soranlar apartmanda yaşayanlardır. Biz alandayız, milletimizle beraberiz. Şu anda milletvekili kardeşlerim, merkez yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, teşkilatımızın tüm yöneticileri il, ilçe, belde, köy ve mahalle olmak üzere dolaşıyorlar. Bunları medya olarak takdimde güçlük çekiyorsunuz. Çünkü medya, Recep Tayyip Erdoğan'a bloke edilmiş, sabahtan akşama kadar 'aday Recep' diyorsunuz, başka aday görmüyorsunuz. Aday Recep de ya miting yapıyor devletin imkanları ile ya da devletin benzer kaynaklarından yararlanarak iftar sofrasında bulunuyor.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.