Bahçeli: Cumhurbaşkanı, Çözüm Süreciyle İlgili Görüşlerini Gözden Geçirsin

Bahçeli: Cumhurbaşkanı, Çözüm Süreciyle İlgili Görüşlerini Gözden Geçirsin

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğundan itibaren çözüm süreci ile ilgili her değerlendirmesini, her konuşmasını aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar vardır. Bunun...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğundan itibaren çözüm süreci ile ilgili her değerlendirmesini, her konuşmasını aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar vardır. Bunun başlangıç tarihi 1 Ağustos 2009’dur. O günden bu güne kadar ne yaptı ise gözden geçirilmesinde ülkemiz açısından yarar vardır. Kendisi açısından da çelişkilerden kurtulmak olur.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’deki yasama yılının açılışı resepsiyonuna katılan Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çözüm sürecine ilişkin komisyon kurulmasının gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Çözüm sürecini kabullenmediğimiz için onun yeni adımlarını da hiç düşünmüyoruz.” ifadelerini kullanırken; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP heyeti ile yaptığı görüşmeyi ise, “Takip edemedim. Muhtevası hakkında da bilgi sahibi değilim.” diye cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürece ilişkin mesajlarının sorulması üzerine ise Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan olduğundan itibaren çözüm süreci ile ilgili her değerlendirmesini her konuşmasını aldığı her kararı gözden geçirmesinde yarar vardır. Bunun başlangıç tarihi 1 Ağustos 2009’dur. O günden bu güne kadar ne yaptı ise gözden geçirilmesinde, ülkemiz açısından yarar vardır. Kendisi açısından da çelişkilerden kurtulmak olur.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın, “Bu saatten sonra süreçten geriye dönülemez” sözlerinin nasıl yorumlayacağı sorulması üzerine de Bahçeli, “O bizim sorumluluğumuz değil. Ona Cumhurbaşkanının karar vermesi lazım. Çözümün neresindeler, bugüne kadar müzakereden ne anlaşıldı? Ne gibi sözler verildi? Bunları bilmediğimiz için çözümün neresindeler, bilemiyoruz.” şeklinde konuştu.

"TEZKERE KONUSU"

“Tezkerede yabancı askerlerin konuşlanmasına ilişkin madde var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ilişkin Bahçeli, “Tezkereler standarttır. Geçmiş dönemde de… Aynı tanzim edilir. Bürokrasinin de bir kalıbı vardır. Bu kalıp çerçevesinde olmuştur.” diye cevapladı.

“Önümüzdeki süreçte, Türkiye’yi nerde görüyorsunuz. Savaşa dahil olacak mı, Türkiye yoksa caydırıcılık için mi bu tezkere alınıyor. Nasıl değerlendirmek gerekir?” sorusuna da Bahçeli, “Tezkere kabul görmesi sonrası Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararlara bağlıdır. O konuda henüz bilgi sahibi değilim.” açıklamasında bulundu.

Yabancı askerler konusunda çekincelerin olduğu hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Bu Meclis’te anlatılacak. Ondan önce konuşmak doğru olmaz. Konuşmacı arkadaşlara saygısızlık yapmayalım” diye kaydetti.

Tezkere oylamasının kapalı yapılmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Bahçeli, “Başkan vekilimiz karar verir. “diye karşılık verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.