Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Bahar Geldi Bahar Geldi

Bahar Geldi Bahar Geldi

Güneşin doğduğu yerden, mutlulukla açılan pencerelerden bahar muştuları geldi. Bulutlar çözüldü, gökyüzü apaydınlık oldu, yüreklere sevinç doldu, bahar geldi. Havanın yaydığı ılık esinti, tatlı esen meltem rüzgarı bir hoş çarptırdı yürekleri.. Coştu gönül, dinginlik yürüdü bedene. Bahar geldi, bahar geldi..
Yıldızları mavi semânın, kulaklarda kalan hoş sedânın, gönül akislerinde oluşan latif edânın tezâhürü bahar. Âdeta yürek bayramı, yeniden dirilme heyecânı, canlanan hayaller, gerçekleşme yolunda idealler. Ey bahar sende hayat coşkusu var. İçinde yeniden dirilme hâli gizli. Bu aşkla coş, çağla ve Hak için ağla..
Ağaçların çiçeklenmesi, suların çağlaması, havanın güzelleşmesi, hayâtın insana bir başka gülümsemesi sanki. Tabiatın tüm canlılığıyla insana tebessüm etmesi insanın rûhen dirilmesi demek. Ve insan doğadan aldığı bu maddi güçle yeniden mânevi hedeflere bir ayrı koşar. Kişi nefsini daraltan esâretten bahar vesilesiyle kurtulup yine bahar coşkusuyla daha hürce mânâ yollarında ilerler. İşte tamda şimdi şu Nisan ayının getirdiği bahar sevinciyle zihinde sabitlenen yanlış tabulardan kurtulma zamânı. Uzunca süredir zincirlenen kalpteki güzel birikimlerin kırılarak açılma ve kanatlanma zamânı..
Kalpler baharda kıpır kıpır. Bahar heyecânı dorukta. Hava ılık ve tatlı. Tabiat tüm güzelliğiyle tamâşâya geçme vaktinde.. Tefekkür ile ufku genişletme vakti geldi. Dal ufka, düşün senin için yaratılan eşsiz güzellikleri.. Ve aklet, fikret, zikret O sonsuzluk ufkunun sâhibini… Yâ Hayy…
Kurtul kendine oluşturduğun o dar kafesten, yık tabularını, kır zincirlerini nefsin, esiri olma şeytanın bir bahar coşkusuyla hayâta yeniden ‘Merhaba’ de. ‘Ben geldim’ ya da ‘ben yeniden dirildim, maddeden çok yoruldum, mânâya evrildim artık’ de. ‘Bahar bende böyle tezâhür etti. Bahar ile maddî hayâta inat mânâya yöneldim. Hakk’a döndüm.’ De.
Güller açıldı, bülbüller şakıdı, sümbüller hoş râyihâlarını etrâfa saçtı. Dereler nehirlere, nehirler denizlere çağladı. Denizin dalgaları gönlümü dağladı. Baharda vefâsız sanılan turnalar geri döndü, damlarda leylekler göründü. Ya şu serçelerin neşesine ne demeli? Kırlarda açan çiçekler, gelincik ve papatyalar. Neler çağrıştırıyor gürül gürül akan şelâleler? Hepsi ama hepsi baharı fısıldıyor bize. Müjde, müjde bahar geldi diyor. Ve hepsi de bize cenneti hatırlatıyor.
Güzel hava, akan su, yeşillenen çevre, çiçeklenen ağaç, sanki bir bahar şarkısı.. Kedere, hüzne inat bahar ne güzel! Solmuş, sararmış yaprakların, kuru ağaçlara karşın yeşillenen tabiat ne güzel! Üzüntünün, hüznün yerine sevinç ne güzel! Kasvetli kalplere karşın coşkulu yürekler ne güzel! Baharı solumak, sevinci yudumlamak, Hakk’a koşmak ne güzel!
Tüm güzelliğiyle gelen bahar inşallah bizleri sonsuza yelken açtırır. Kalplerimize ve hayâtımıza tâze bir ahenk ve dinginlik getirir.
Kalın sağlıcakla, hayırlı cumalar efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR