BağlantıIrak'ta katliam

BağlantıIrak'ta katliam

Prof. Dr. Caner Arabacı, “Amerika Irak’ı işgal ettiğinde bir buçuk milyon Müslüman öldürdü. Diktatör Saddam ise sadece beş bin kişiyi öldürmüştü” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Araştırma Merkezi ve Konya Fikir ve Sanat Adamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Yaşayan Konya Hafızası İkindi Sohbetleri'nde bu hafta Prof. Dr. Caner Arabacı, “30 Ağustos’tan  15 Temmuz’a İstiklâl Mücadelesine Konya’nın Katkısı”nı anlattı. Diktatör ve zalim denilen Saddam Hüseyin’in Halepçe katliamında sadece beş bin Müslümanı öldürdüğünü; fakat demokrasi ve adalet getireceğini, Irak’ı zalim diktatörden kurtaracağını, zulme son vereceğini söyleyerek ülkeyi işgal eden Amerika’nın işgal sırasında 1,5 milyon Müslümanı katlettiğini söyleyen Prof. Dr. Caner Arabacı, bu sayının o günden sonra da giderek arttığını, hâlen bombaların patlamaya devam ettiğinin altını çizdi ve şöyle dedi: “Bu bombalar Türkiye’de de patlatılmaya devam ediyor ki, her gün ciğerimiz, yüreğimiz dağlanıyor. Suriye’de, Irak’ta patlatılan bombalar aynı emperyalist güçlerin marifetiyle Türkiye’de de patlatılmaya devam ediyor.”

TARİH YENİDEN YAZILMALI

Gerçek Millî Mücadele tarihinin yeniden yazılması gerektiğini hatırlatan Arabacı, elimizde yeni belgeler ve bilgilerin olduğunu, Millî Mücadele'de Konya’nın katkısının bilinenden çok daha fazla olduğunu, 1919 Şubat’ından Haziran 1919’a kadar dört aylık kısa bir sürede Konya merkezli 40-45 bin kişilik bir güç oluşturulduğunu söyledi. Bayrağı hür dalgalandırma, vatanı kurtarma, ezanı susturmama, istikrarı sağlama konusundaki iradeye, zaferler ayında dikkat çeken Arabacı; vatan, devlet, bayrak, inanç gibi değerler üzerinde zaferleri kazandıran gücü bir yerde toparlamadığınız ve böyle bir gücü oluşturmadığınız zaman zaferlerin haram olacağını; zafer değil, hezimet ve zillet olacağını, peş peşe yenilgiler yaşanacağını ifade etti. 15 Temmuz Darbe girişiminde yüksek ve erdemli düşünceler etrafında millî bütünlüğü sağlayan ve yüksek bir fedakârlık, feragat duygusuyla vatanı bize emanet eden şehitlerin, gazilerin emanetine milletçe sahip çıkıldığını, bizim kültürümüzde medeniyet değerlerimizdeki insanı yaşatma düşüncesinin “îlayıkelimetullah”tan kaynaklandığını zaferlerin gerisindeki temel espiri olarak almamız gerektiğini belirten tarih araştırmacısı Prof. Dr. Caner Arabacı, kültürümüzde zâlime yardım etme düşüncesinin de olduğunu, uslanmayan zâlime en güzel yardımın, onu etkisiz hâle getirmek olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi: “Zaferlerin gerisindeki yüksek değer Îlayıkelimetullah’tır.  Eğer yüce bu değer uğrunda, yâni özgürlük, vatan, millet, bayrak, devlet, adalet, inanç, can ve mal, ırz ve nâmus uğrunda mücadele etmezseniz, şan, şeref, ün, mevki, makam, para, ganimet, toprak kazanmak için mücadele ederseniz kirlenirsiniz. Zaferi kazansanız bile Allah’ın rızasını ve Cennet’i kaybedersiniz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.