Bağımlılığa karşı yürüdüler

Bağımlılığa karşı yürüdüler

1-7 Mart Yeşilay Haftası bu yıl tüm Türkiye'de, "Sağlığın ve İyiliğin Peşinde 95. Yıl" konsepti ve "Bu Hayat Benim, Gelecek Hepimizin” sloganıyla kutlanıyor.

1-7 Mart Yeşilay Haftası bu yıl tüm Türkiye'de, "Sağlığın ve İyiliğin Peşinde 95. Yıl" konsepti ve "Bu Hayat Benim, Gelecek Hepimizin” sloganıyla kutlanıyor. Yeşilay Haftası'nda, Türkiye genelinde gerçekleştirilen etkinliklerle, “Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı” konularına dikkat çekilmesi ve toplum bilinci oluşturulması hedefleniyor.

Konya'da da Yeşilay Haftası, düzenlenen yürüyüş ile kutlandı. Yeşilay Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zafer'de başlayan yürüyüş, Alaeddin Bulvarı'nın etrafında devam ederek, yine aynı yerde sona erdi. Yürüyüş sonrası açıklama yapan Yeşilay Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Hakkı Taşkapu, “Konya, bağımlılıkla mücadele için ayakta diyoruz. Şubemiz, bağımlılıkla ve bağımlılığı teşvik eden güçlerle mücadele etmek için çalışıyor” dedi.

Her türlü bağımlılığın zamanla kişide psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturduğunu ifade eden Taşkapu, “Bu bağlamda toplumda farkındalık yaratmak için böyle bir yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu yürüyüşlerin meyvesini ilerleyen yıllarda alacağız. Ağaç yaşken eğilir diyerek, çocuklarımıza bu zararlı maddelerden uzak tutmalıyız” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.