Bağcılar’da Davullu Zurnalı Kentsel Dönüşüm Yıkımı

Bağcılar’da Davullu Zurnalı Kentsel Dönüşüm Yıkımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında Bağcılar'da müteahhitle anlaşan vatandaşlara ait 14 binadan oluşan 52 daire yıkılıyor. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 18 ayda yeni binaların...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında Bağcılar'da müteahhitle anlaşan vatandaşlara ait 14 binadan oluşan 52 daire yıkılıyor. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 18 ayda yeni binaların teslim edileceğini, bu zaman süresinde de kira desteği yapılacağını söyledi. Yıkım, davullu zurnalı açılışla başladı.

Bağcılar’da kentsel dönüşüm devam ediyor. Yıkılacak binaların önünde tören düzenleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, binaları yıkıp yerine yenileri yapmakla kalmayıp sosyal alan oluşturduklarını söyledi. Çağırıcı, “Aynı zamanda otoparkıyla, asansörüyle sosyal ve kültürel alanlarıyla yeni yaşam merkezleri inşa ediyoruz. Burada 52 birimden oluşan 14 binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. İki bloktan oluşan 741 metrekare oturum alanlı bin 350 metrekaresi yeşil alan olacak. Binalar kurulduktan sonra bu alanın yüzde 65’i yeşil alan olacak. Yeni binaların yeni yeşil alanlarla birlikte yeni yaşam alanlarına kavuşuyor olmaktan da büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Aslında Bağcılar’da kentsel dönüşümü 1992’de başlamıştı. Ahırlarıyla, mandıralarıyla toprak döküm sahalarıyla, kereste atölyeleriyle bir Bağcılar vardı.” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projesiyle bölgenin değerinin arttığını belirten Çağırıcı, “Örnek olarak baktığımızda buralarda eski bir 100 metrekare dairenin fiyatı 100 bin lira ederken yeni yapılan asansörlü ve otoparklı dairelerin fiyatlarının da 300 bin lira civarında ettiğini görüyoruz. Şimdi burada binaları yıkıp yeniden yaparken asansörlü ve otoparklı yapmadığımız tekli binaların maalesef 180-200 civarında kaldığını görüyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte hem mal sahibi kazanıyor hem müteahhit kazanıyor. Hani birilerinin rant dediği mesele burada direk vatandaşa kalıyor.” ifadelerini kullandı.

İlçe kaymakamı, ilçe müftüsü, AK Parti ilçe başkanı ve ev sahiplerinin katıldığı törende konuşmalardan sonra yıkım başladı. Davul zurna eşliğinde gerçekleşen yıkım töreninde vatandaşlar halay çekti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.