Badem, Tatvan’da Kermes Düzenlendi

Badem, Tatvan’da Kermes Düzenlendi

Bitlis Aile Destek Merkezi (BADEM) tarafından, Tatvan ilçesinde kermes düzenlendi.Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen ve 3 gün devam eden kermesin gelirinin yüzde 70’inin kursiyerlere, yüzde 30’unun ise malzeme ihtiyacı için kullanılacağı belir.

Bitlis Aile Destek Merkezi (BADEM) tarafından, Tatvan ilçesinde kermes düzenlendi.

Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen ve 3 gün devam eden kermesin gelirinin yüzde 70’inin kursiyerlere, yüzde 30’unun ise malzeme ihtiyacı için kullanılacağı belirtildi.

Bitlis Valiliği koordinasyonunda Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteği ile Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen proje kapsamında kermes düzenlediklerini belirten proje koordinatörü Songül Kinç, kermes gelirinin yüzde 70’inin kursiyerlere, yüzde 30’unun ise malzeme ihtiyacı için kullanılacağını söyledi.

Kursiyerlerinin kendi imkanlarıyla bir şeyler yaparak ailelerine maddi ve manevi anlamda destek olmaya çalıştıklarını belirten Kinç, şöyle konuştu: “Kursiyerlerimiz tarafından ADEM’de yapılan ürünleri burada sergiledik. Bunlar kursiyerlerimizin el emeği ve göz nurudur. Emeklerinin karşılığını almalarını umuyorum. Bu kermesten elde edilecek olan gelirin bir kısmı kursiyerlerimize verilecek, bir kısmıyla da yeni malzeme ve ihtiyaçlar alınacak. Kermesimize vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bitlis Halk Eğitimi Merkezi’nin 5-6-7 Mayıs tarihlerinde il merkezindeki kendi binalarında yapacakları kermese de destek amaçlı katılmayı planlıyoruz. Ayrıca, Ağustos ayı içerisinde yine Bitlis il merkezinde yine bir kermes düzenlemeyi amaçlıyoruz.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.