Babaoğlu'ndan çiftçiyi sevindirecek haber

Babaoğlu'ndan çiftçiyi sevindirecek haber

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, AK Parti İl Binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, AK Parti İl Binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Babaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'ya gelişinin özel bir anlam içerdiğini dile getirdi. Konya'nın 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde uçak  indirilecek 4 ilden biri olduğunu belirten Babaoğlu, “Cumhurbaşkanımızın Konya'da dile getirdiği gibi 'FETÖ' üyelerine gelin diyeceğiz, gelmezlerse gereğini yapacağız, yani vatandaşlıktan çıkaracağız açıklaması oldukça önemliydi” dedi.

“Konya'ya önemli yatırımlar yapıldı. Çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yükünü hafifleteceğiz” diyen Babaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız çok önemli projeler dışında temel atmıyor. Konya'ya özel  215 Milyon TL bütçeyle yapılacak olan Alacabel Tünelinin ve 545 Milyon TL bütçe ile yapılacak olan Konya Şehir Hastanesinin temellerini attılar. Bu iki eserde en kısa sürede şehrimize kazandırılacak. 26. Dönem Milletvekilleri olarak 1 Ekim'de 2. yasama yılımızın açılışını yaptık. Başbakanımızın Milli Tarım Projesi orta ve uzun vadeli hedeflerle yeni bir süreci ortaya koyacak. Tarımda havza bazlı üretime destek verilecek. Buğday ve yem bitkileri Türkiye'nin her yerinde 941 havzada istisnasız desteklenecek. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) etkin bir şekilde kullanılacak. Havza bazlı modelle Türkiye akıllı tarıma geçecek. Destekleme başvuruları çok basit ve etkin hale getirilecek. Gübre ve mazotu ciddi anlamda destekleyeceğiz. 

Hayvancılıkta yerli üretimi destekleme modelini uygulayacağız. Büyükşehir sınırları içindeki hayvan barınaklarından ruhsat harcı alma işine son veriyoruz. Ekilmeyen arazilerin sahiplerine makul bir bedel ödeyerek o arazilerin de ekilmesini sağlayacağız. Konya'da model bir uygulamayı hayata geçirmek istiyoruz. İnsanların tarım hayatını şehir dışında da yaşayabileceği bir proje olarak Tarım-Köy projesi üzerinde çalışacağız. Pilot modelimizin uygulanacağı ilçelerimizde uygun arazi çalışmaları yapılıyor. Tarımda ayrıca dolu ve kuraklıktan etkilenen çiftçilerin borçlarını etkilemiştik. Şimdi de kuraklıktan etkilenen çiftçilerin desteklenmesi için çalışıyoruz. Bölgemize yeni su getirme projeleri üzerinde hedeflerimiz var.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum