Babalar bilinçlendi

Babalar bilinçlendi

Konya'da ilk kez Kayahan Hidrolik Makine'de açılan Baba Destek Programı (BADEP) kursiyerleri, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 10 hafta boyunca eğitim gören kursiyer babalar, “Çocuğun gelişiminde ilk 11 yıl çok önemli. Bilincimizi artırdık” dedi

Konya'nın en büyük şirketlerinden biri olan Kayahan Hidrolik Makine ve Endüstri Anonim Şirketi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından geliştirilen ve uygulamaya koyduğu yetişkin eğitim programını kendi çalışanlarına da verdi. Kayahan Hidrolik, özel sektör alanında bir ilke imza atarak, önemli bir çalışmayı geride bıraktı. Kendi çalışanlarına yönelik düzenlediği BADEP programı ile babaları bilinçlendirdi. 10 hafta süren eğitimin ardından kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kayahan Hidrolik Makine ve Endüstri A.Ş Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene Basın İlan Kurumu Konya İl Müdürü Özden Konur, AÇEV Baba Destek Programı Grup Lideri Ali Gürel, Kayahan Hidrolikte çalışan baba kursiyerler, eşleri ve çocukları katıldı. BİK Konya İl Müdürü Özden Konur, kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

İLK 11 YIL ÇOK ÖNEMLİ

AÇEV Baba Destek Programı Grup Lideri Ali Gürel, 10 hafta boyunca yürütülen eğitim hakkında bilgiler verdi. Eğitim programı ile babaların geleneksel yöntemleri aştığını dile getirdi. Onların bu program kursuna katılarak, çocuklarının gelişimlerini daha iyi destekleyeceklerini ve onlarla daha iyi bir iletişim kuracaklarını söyledi. İlgili babalık konusunda kendilerini yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Ardından, “Tüm araştırmalar göstermektedir ki anne ve baba çocuğun gelişiminde ilk 11 yıl çok etkilidir. 11 yaşına kadar baba ne kadar donanımlı bir şekilde çocuğu ile ilgilenirse çocuğun gelişimi o oranda olumlu etkilenmektedir” açıklamalarında bulundu.

PARADAN DAHA DEĞERLİ ŞEYLER VAR

Programın 3 ile 11 yaşları arasında çocukları olan babaları kapsadığını kaydeden Gürel, “Haftanın bir günü buluştuk. Çocuklarının gelişimini nasıl destekleyeceklerini tartıştık ve konuştuk” diye konuştu. Programa katılımın tamamı ile ücretsiz olduğunu ve kursun giderlerinin AÇEV tarafından karşılandığını aktaran Gürel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kapılarını AÇEV'e açarak bünyelerindeki çalışan babaların kursa katılmasını talep eden tüm iş yerlerinde bu eğitim karşılıksız yapılabilmektedir. Şuana kadar Konya'da 45 grup ile kurs açılmıştır. Konya'daki özel bir şirkette açılan ilk BADEP kursu olması nedeniyle programı personeli ile buluşturan şirket yönetim kurulu ve idarecilerine AÇEV adına teşekkür ediyorum. Personelinin sadece maddi olarak kazanç sağlanmasının yanında onların kişisel gelişimlerini de destekleyerek yuvalarına paradan daha değerli olan bilgi ve tecrübelerin götürülmesine aracı olmuşlardır.”

EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRDÜK

Kayahan Hidrolik Makine Tedarik ve Satın Alma Yöneticisi ve aynı zamanda kursiyer olan Mehmet Cenge, 10 haftalık eğitim maratonunu nasıl geçirdiklerini söyledi.  Cenge diğer kursiyer babalar adına, şunları kaydetti: “BADEP, bizlere gerçek manada evlatlarımıza nasıl doğru örnek olabiliriz, onların dış dünyaya kendinden daha emin, iletişim problemi olmayan, girişken, sorumluluk sahibi bireyler olarak adım atmasına nasıl katkıda bulunabiliriz bunların yolunu gösterdi. Yanlış davranışlarımızın veya sorgulamadığımız tutumlarımızın çocuklarımızın ufkunu nasıl kapattığını ve psikolojilerinde ne kadar derin yaralar açabileceğini görmemize olanak sağladı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.