Babacan: Büyüme İçin Reformlara Ağırlık Verilmeli

Babacan: Büyüme İçin Reformlara Ağırlık Verilmeli

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, büyüme eğilimini koruma adına reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Babacan, 2002’den bu yana önemli reformların olduğunu dile getirdi, “Lakin daha yapılacaklar var.” dedi.6. Atlantik Konseyi...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, büyüme eğilimini koruma adına reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Babacan, 2002’den bu yana önemli reformların olduğunu dile getirdi, “Lakin daha yapılacaklar var.” dedi.

6. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nde ekonomiyi yorumlayan Babacan, büyümenin ülkeye yayılması gerektiğini dile getirdi. Babacan, “Büyüme ülkenin yüzde 1’ine yaradığı takdirde yeniden ele alınmalı. Ayrıca bir ülkenin ne kadar büyüyeceğinin yanında hangi yol ve yöntemler ile büyüyeceği de önemli.“ ifadelerini kullandı.

Enerjinin ekonomi adına öneminden söz eden Babacan, “Yerli ve yenilenebilir varlıklara yönelmek gerekiyor. Yenilenebilirin payı artırılmalı. Bu Avrupa Birliği (AB) için de önemli. Tabii ham petrol fiyatları geriledi. Ama ebediyete kadar petrol fiyatlarında gerilemeye umut bağlayamayız.” dedi.

Babacan, ayrıca Suriyeli mültecilerin mühim bir konu olduğunu anlattı. Türkiye’de 1,6 milyon mülteci bulunduğunu, bunlar için 4 milyar dolar harcandığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı, ilaveten Avrupa ve ABD ekonomilerine değindi. Ali Babacan Avrupa’da büyümenin kırılgan olduğundan yakınırken, şunları kaydetti:

“Pek çok ülkede büyüme ve istihdam ile ilgili sorunlar da devam ediyor. Önemli alanlarda önemli toparlanmalar görülmüyor. Avrupa ekonomisi hala güç durumda gibi görünüyor. Avrupa Merkez Bankası çok şey yapma gayretinde. Ancak şartlar böyle iken merkez bankaları mucize yaratamaz. Şu aşamada uygun yapısal reformlar pek çok Avrupa ülkesinde gerekli.“

Babacan, ABD’nin büyüdüğünü, istihdamını artırdığını, Japonya’dan da iyi haberlerin gelmediğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.