Azerbaycan'da Bayram Namazı Bugün Kılındı

Azerbaycan'da Bayram Namazı Bugün Kılındı

Azerbaycan'daki Müslümanlar, bayram namazını bugün kıldı. Kafkas Müslümanları İdaresi'nin bayram namazının bugün kılınacağına ilişkin yayınladığı duyuru doğrultusunda ülkedeki inananlar bugün camilere akın etti. Sabahın ilk ışıklarıyla...

Azerbaycan'daki Müslümanlar, bayram namazını bugün kıldı. Kafkas Müslümanları İdaresi'nin bayram namazının bugün kılınacağına ilişkin yayınladığı duyuru doğrultusunda ülkedeki inananlar bugün camilere akın etti.

Sabahın ilk ışıklarıyla başta Ejderbey Camii, İlahiyat Fakültesi Camii, Teze Pir, Gök Mescit ve Mehtabat camilerini dolduran Azerbaycanlılar, ülkelerinin ve dünyanın huzuru için dua etti. Bayram namazı dolayısıyla genç, yaşlı ve çocuklar camileri hınca hınç doldurdu. Namaz sonrasında vatandaşlar birbirine sarılarak bayramlaştı.

Ejderbey Camii' sindeki bayram namazı sonrasında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Famil Alizade, tüm Müslümanların bayramlarını kutladığını ve en büyük arzularının gelecek bayramı işgal altında bulunan Azerbaycan topraklarında kutlamak olduğunu söyledi.

Bayram namazına gelen Memmedeli Babaşlı isimli öğretim görevlisi ise Cihan'a İslam aleminin, Türk dünyasının birlik beraberliği, huzuru adına dua ettiklerini ve bütün dünyada zulme maruz kalan Müslümanların kurtulmalarını istediklerini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.