Ayvalıkgücü Belediyespor Olağanüstü Genel Kurula Gidiyor

Ayvalıkgücü Belediyespor Olağanüstü Genel Kurula Gidiyor

Bu sezon Spor Toto 3. Lig, 2. Grupta puan mücadelesi veren Ayvalıkgücü Belediyespor’da, Kulüp Başkanı İrfan Vural öncülüğündeki mevcut yönetim, haziran ayında yapılacak olağanüstü genel kurul toplantı...

Bu sezon Spor Toto 3. Lig, 2. Grupta puan mücadelesi veren Ayvalıkgücü Belediyespor’da, Kulüp Başkanı İrfan Vural öncülüğündeki mevcut yönetim, haziran ayında yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında görevi bırakma kararı aldı.

Kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Vural, kırmızı-beyazlı takımın ligden düşmesinin en büyük nedeninin ekonomik olumsuzluklar olduğunu savundu. Ligde ekonomik anlamda çok büyük gelirlere sahip Ankara, İstanbul gibi Büyükşehir Belediyeleri bünyesindeki takımlarla, çok küçük bir maddi bütçeyle hazırlanmış genç sporcularla mücadele vermek zorunda kaldıklarını anlatan Ayvalıkgücü Belediyespor Kulüp Başkanı İrfan Vural, “Mesela Manisa Büyükşehir Belediyespor bu yıl BAL liginden 3. Lige çıktı. Sadece, ligin devre arasında renklerine bağladığı Mustafa Tiryaki’ye 650 bin lira bonservis, 400 bin lirada kendisine olmak üzere 1 Milyon 50 bin lira para ödedi. Bizim ise tüm futbolcularımıza ödediğimiz para bu kadardı. Biz bu durumda, böylesi ekonomik açıdan güçlü takımlarla mücadele ettik. Buna rağmen de; eğer kendi saha ve seyircimiz önünde oynadığımız son 4 maçta beraber kalmasaydık ligde kalabilecektik. Fubol açısından inanılmaz bir şansız bir dönem yaşadık. O maçlardan sadece ikisini kazanmış olsaydık, zaten durum böyle olmazdı. Ama futbol bu. Her şey olur. Düşersin de, çıkarsında. Bunlara mazeret üretecek halimiz yok. Ama sonuçta iş dönüp dolaşıp yine ekonomiye geliyor. Sezon başında özellikle transferleri yaparken maddi olanaksızlıklardan dolayı 15-20 liralık genç oyunculara yöneldik. Çünkü paramız yoktu. Üstelik kulüp yönetimi olarak 2010 yılından bu yana gelen SGK borçları başta olmak üzere, su paraları, sokaktaki manav da dahil binlerce liralık borçları ödedik. Şu anda sadece SGK’ya geçmişten bu yana gelen borçları taksitlendirerek aylık 450 bin lira taksit ödüyoruz. Şu anda ligden düşmemize rağmen futbolcuların alacakları da dahil bir çok borcumuzu oldukça küçük seviyelere indirmiş durumdayız. Şu anda bir takımın bir futbolcusuna ödediği bonservis bedelinden bile düşük rakamlarda futbolcularımıza borcumuz bulunuyor. Artı bugün elimizde transfer etmek istesek 1 milyon liralık da oyuncu portföyümüz mevcut.” dedi.

Takımın ligden düşmesinde kendileri başta olmak üzere; teknik heyet ve sporcuların suçlu olduğu gibi kulüp için elini cebine atmayan Ayvalıklı işadamları ve firmaların da suçlu olduğunu kaydeden Başkan Vural, “Bu iş ya elbirliğiyle olur ya da olmaz. Biz Ayvalık denildiğinde, akıllara ilk önce gelen firmalara da gittik. Kulübe 1 lira bile yardımda bulunmadılar. Oysa geçen yıl bizim de içinde bulunduğumu gurupta top koşturan 3. Lig takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor, bir firmadan sadece göğüs reklamı olarak 500 bin lira aldı. Aynı şekilde Bayburt Özel İdare Spor 500 bin liraya göğüs reklamı aldı. Aynı şekilde bir başka firma Bergama Spor’a 300 in liralık göğüs reklamı aldı. Oysa bizim sezona başlarken 300-400 bin lira kasamızda para olsaydı şu an bir çok farklı olacaktı. Biz ne yaptık? Gelirlerimizi arttırmak için mücadele ettik. Stad içine reklam almaya çabaladık. Bu şartlarda da ligde kalabilme savaşı verdik. Zaten Ayvalık Belediyesi’nin ekonomik olumsuzlukları da ortada. Belediyeden de destek alamadık. Belediye bu kadar borç batağındayken ben gidip de Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’den para isteyemedim. Sonuç ortada. Burada suçlu arıyorlarsa, suçlu benim ” dedi.

Haziran ayına kadar kulübün bazı borçlarını düzene sokmaya çalışacaklarını anlatan Başkan Vural, “Haziran ayında bir kongre yapmayı planlıyoruz. Bu kongrede Ayvalıkgücü’ne faydalı olmak isteyen herkesi bu kongreye bekliyoruz. Keşke; ‘Bizim ekibimiz var, paramız var. Biz bu takımı şampiyon yaparız’ diyenler olsa da takımı onlara emanet etsek. Benim koltuk sevdam yok. Ben 1996 yılında da Ayvalıkgücü’nde yöneticiydim. Cebimizden para vererek bu kulübe hizmet verdik. Her zaman da kulübe destek vermeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Ayvalıkgücü Belediyespor Kulüp Başkanı İrfan Vural, kırmızı-beyazlı teknik kadronun da görevinden istifa ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.