Aylin Kotil: Rabia bize 4 çay mıydı?

Aylin Kotil: Rabia bize 4 çay mıydı?

Sisi'ye demediğini bırakmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında Mısır'a teşekkür etmesi sosyal medyada gündem oldu. En çok da Mısır'daki darbe sonrası Erdoğan'ın yaptığı "Rabia" işareti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve açılışında yaptığı konuşma sosyal medyanın en çok tartıştığı başlıklar arasına girdi.

Erdoğan sözlerine bir önceki dönemde zirveye ev sahipliği yapan Mısır’a teşekkür ederek başladı. Erdoğan, “Öncelikle 12’nci İİT dönem başkanı Mısır’a çabaları için teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan’ın sözleri her fırsatta eleştirdiği Mısır’a ‘zeytin dalı uzattığı’ şeklinde yorumlandı. Konuşmaya Mısır’a teşekkür ederek başlaması ise eleştiri oklarının hedefi oldu. CHP Milletvekili Eren Erdem “Mısır’ı ağzına alanı ‘alçak’ ilan ettiniz. Şimdi ‘reisiniz’ Mısır’ı selamladı.. Ne o? Esma’nın yüzüne nasıl bakacaksınız? Darbeciler sizi” diye tweet attı. Aylin Kotil, Erdoğan’ın Rabia işareti yaptığı bir fotoğrafı paylaşarak “Başkan bize 4 çay” göndermesi yaptı.

ADVERTISEMENT

BİR ÖNCEKİ ZİRVE 2013’TE

İİT’nin 12. zirvesi 6-7 Şubat 2013’te Kahire’de düzenlenmişti. Mursi ise 3 Temmuz 2013’te darbe ile görevinden alınmıştı. O dönemden bu yana iki ülke ilişkileri asgari seviyede gerçekleşiyor. Ancak son dönemde İsrail gibi Mısır’la da ilişkilerin yumuşaması yolunda adımlar atılacağı konuşuluyor.

ERDOĞAN HANGİ MISIR’A TEŞEKKÜR ETTİ?

Bu sorunun cevabı üzerine kafa patlatan çoktu. AK Parti cenahı 2013’teki Mısır yönetimine teşekkür ettiğini söyledi. Muhalifler ise halihazırdaki Mısır’ı kastettiği görüşünde sabit kaldılar. Uğur Erzincan “Erdoğan Mısır’a İslam Zirvesi 12. dönem başkanlığı için teşekkür etti. 2013’te Mısır’daki zirvede Mursi Cumhurbaşkanıydı zaten” yorumunu yaptı.

Meydan Gazetesi

rabia-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.