Aykut Kocaman’dan Galibiyet Şifresi

Aykut Kocaman’dan Galibiyet Şifresi

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "İkinci golü yedikten sonra kırılma hali çok yüksekti ancak, sahadan alınan 3 puanın yanında sevindirici şeylerden bir tanesi de 2 kez geriden gelerek maçı kazanmak oldu" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Torku Konyaspor, kendi sahasında ilk yarısını 1-0 mağlup kapattığı Eskişehirspor maçından 3-2’lik skorla galip ayrıldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2 kez yenik düştükleri ancak karşılaşmadan 3 puanla ayrıldıkları maçı değerlendirdi.

"HEDEF MAÇ OLARAK SEÇİLMİŞTİ"

Ligde son 3 maçtır skor olarak sıkıntı yaşadıklarını anlatan deneyimli çalıştırıcı, “Eskişehirspor maçı sıkıntılı seriyi sonlandırma açısından güzel bir maç olarak gözüküyordu. Ancak maçta da görüldüğü bu kağıt üzerinde görünen bir şeydi. Maç öncesinde maçın zorluk kat sayısını arttıran en önemli faktör Samet Aybaba’nın Eskişehirspor’un başına gelmesiydi ve bu maç hedef maç olarak seçilmişti” ifadelerini kullandı.

"BASKI YAPAMADIK"

Eskişehirspor’un enerjisi yüksek takımlardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Kocaman, “Maçın başında ayağımızdaki topu kaptırdıktan sonra kalemizde gol olunca rakibin enerjisi arttı, bizim için sıkıntılar doğmaya başladı. Bizim için sıkıntıyı arttıran temel nedenlerden bir tanesi, oyun hızının yavaş olması, dönen topları tutamamamız ve tutamadığımız toplara baskı da yapamadık. Bunları yapamayınca bırakın gol atmak pozisyona girmek bile kolay olmuyor. Nitekim ilk yarı bu şekilde geçti. İkinci yarıda üçüncü bölgede topu tutmayı başardık. Tutamadığımız zamanda baskıyı arttırdık. Rakibimizin sağlam savunmasının biraz daha açılmasını sağladık. Önce beraberliği yakaladık ama bizim için en kırıcı an sonrasında ikinci golü yememizdi. İkinci golü yedikten sonra kırılma hali çok yüksekti ancak sahadan alınan 3 puanın yanında sevindirici şeylerden bir tanesi 2 kez geriden gelerek maçı kazanmak oldu” diye konuştu.

"YÖN GÖSTERECEK"

Haftaya Çaykur Rizespor maçında alınan sonuca göre ligdeki konumlarının nasıl şekilleneceğini aktaran Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Önümüzdeki hafta Çaykur Rizespor maçı üst grup ile orta grup arasında nereye doğru yöneleceğimiz konusunda bize yön gösterecek. Bu maçta alınacak sonuçla üst grupta mı kalacağız yoksa orta ve üst grup arasında mı kalacağız onu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.