Aykut Kocaman'dan Fatih Terim yorumu

Aykut Kocaman'dan Fatih Terim yorumu

Aykut Kocaman, Fatih Terim'in istifası hakkında ilk kez konuştu.

 Çeşme'de karıştığı kavga sonrası Türkiye'nin gündemine oturan ve dün istifa kararı alan Fatih Terim hakkında Aykut Kocaman'dan açıklama geldi.

Mercur Arena'da düzenlenen basın toplantısına  futbolculardan Hasan Ali Kaldırım'la katılan Kocaman, Robin Van Persie'nin  beklenmedik sakatlığıyla karşılaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Özellikle bu maça çıkarken tecrübe açısından bir oyuncu olacağını  düşünüyordum. Van Persie'nin şansız sakatlığı bunu ortadan kaldırdı. Kesinlikle  endişeli değilim. Bu formayı taşıyan her oyuncu Fenerbahçe'nin gücünü temsil  edecek kalitededir. Önümüzde 24 saat var ve çok şey değişkendir. Santrforda,  tecrübesi yüksek oyuncu yerine pozisyon tecrübesi olan oyuncu kullanacağız.  Ahmethan'ın genç olmasına rağmen pozisyon tecrübesi var. Sturm Graz takımında  Ahmethan'dan daha genç oyuncular da var."

Sturm Graz'ın kolektif bir oyun yapısına sahip olduğunu vurgulayan  Kocaman, kendi takımında da bireysel yeteneklerin bulunduğunu aktararak şu  ifadeleri kullandı:

"Tamamlanmış bir takımla oynayacağız. Öncelikle temel amacımız Avrupa  Ligi'nde gruplara kalmak. Aynı zamanda bizim takımımız seribaşı olmasına rağmen  sert bir rakiple oynayacağımızı biliyoruz. En belirgin yanları kolektif yapıları.  Birkaç sezondur istenenin dışındaydık. Bu sene antrenör değişikliğiyle ben  başladım göreve. Birçok şeyin değişmesi gerekiyor istenen şeyler için. Yarın  tamamlanmış bir takımla, tamamlanmaya çalışan bir takımın maçı olacak.  Avantaj-dezavantaj konusunda en önemli nokta bu. Kağıt üzerinde görünen  avantajımız, daha pahalı, kaliteli, tecrübeli ve bireysel kalitesi yüksek  oyunculara sahip olmamızdır. Sadece yarın için değil tur için söylemek gerekirse,  bireysel kalite yarınki maçın ve turun hangi tarafa yöneleceğini gösterecek."

Kocaman, kalede hangi oyuncuyu tercih edeceği sorusu üzerine,  birbirleriyle oynamaya alışık isimleri tercih edeceğini belirterek, "Takımla 1  aydır çalışıyoruz. İlk 1 hafta Milli Takım oyuncuları yoktu. İlk hafta takımın  yarısı aramızda değildi. Sonraki dönem hazırlık maçı dönemiydi. Arada tamamlayıcı  antrenmanlar yapmak zor. Kadroyu yaparken birbiriyle oynama uyumu olan oyuncuları  tercih edeceğim. İlerleyen haftalar içinde yeni oyuncuları takıma dahil etmek  temel amacım olacak. Büyük ölçüde yarın kadro bu şekilde oluşacak." şeklinde  konuştu.

Fatih Terim'in görevinden ayrılması

Tecrübeli teknik adam, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in  görevinden ayrılmasıyla ilgili ise, "Olayı bir saat önce duydum. Dolayısıyla  ayrıntılara sahip değilim. Türkiye Futbol Direktörlüğü tanımıyla ilgili bilgim  olmadığını söylemiştim. Bugünkü durumla ilgili gerçek bilgiye sahip değilim.  Yoğunlaşmam yarınki maç üzerine. Bilgi akışını takip etmedim. Belki ilerleyen  günlerde gerekirse açıklama yaparım. Şu an için bir şey söylemek çok erken."  değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, bu sezon sarı-lacivertli  taraftarları mutlu etmek istediklerini dile getirdi.

Aykut Kocaman yönetiminde iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini  vurgulayan Hasan Ali, "Üzerine koyarak yol aldık. Avrupa standartlarında  antrenman programları hazırlıyor hocamız ve ekibi. İlk haftalarda beklenmedik  sonuçlar olabiliyor. Bunların bilincindeyiz. Rakibimiz kendi liginin köklü  takımlarından birisi. Uzun senelerdir aynı hocaları var. Sahada ne yapmak  istediklerini biliyoruz. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Maalesef son  senelerde istediğimizi elde edemedik. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de  taraftarlarımızı sezon sonu mutlu etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.