Aykut Kocaman: Güveniyorum

Aykut Kocaman: Güveniyorum

Atiker Konyaspor'un Avusturya'da sona eren birinci etap kamp hazırlıklarını değerlendiren Aykut Kocaman, son derece faydalı bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtirken, yeni sezonda Konya'yı ve Konyaspor'u iyi temsil eden bir grup olmak için mücadele edece

Atiker Konyaspor'un Avusturya'da sona eren birinci etap kamp hazırlıklarını değerlendiren Aykut Kocaman, son derece faydalı bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtirken, yeni sezonda Konya'yı ve Konyaspor'u iyi temsil eden bir grup olmak için mücadele edeceklerini söyledi

İLK ETAP KAMP İYİ GEÇTİ

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Avusturya'da tamamlanan birinci etap kamp çalışmalarının olumlu geçtiğini belirterek, "Geçen sezon ikinci kamp döneminde daha çok maç kampı için buraya gelmiştik. Her türlü olumlu özelliğine rağmen maç kampı için olumlu bir yer değildi. Uzak mesafelerin olduğu bir yerdi. Bu sene doğrusunu yaptık ve yükleme antrenmanları için doğru bir yer olan buraya geldik. Özellikle ilk bölüm açısından havaların durumu, antrenmana müsaitliği, antrenmanlarda olduğu kadar antrenman dışında da oyuncuların kendilerine bakımı açısından burası bize son derece iyi bir ortam hazırladı. Bununla beraber antrenmanlar ve genel antrenman içerikleri ile antrenmanlar sonunda beklentilerimize ve elde ettiklerinize bakılırsa son derece doğru ve iyi işler olduğunu söyleyebilirim. 11 gün boyunca yoğun bir antrenman trafiği vardı. Geçen seneye göre hem sayısında hem de hacminde genişlemeler ve farklılıklar olmasına rağmen oyuncuların antrenmanlara reaksiyonu da son derece iyiydi. Ufak-tefek bir iki rahatsızlık dışında önemli diyebileceğimiz sorunla karşılaşmadık. Esas itibariyle beklentilerimizin ölçüsünde değerlendirmek gerekirse ilk etabın son derece olumlu olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

TARAFTARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Taraftarlarımızın kombine biletlere gösterdiği ilgiye de teşekkür eden  Kocaman şunları söyledi:

"Önce tabi ki teşekkür etmekte fayda var. Kulübe ve takıma hem duydukları güvenden hem de sahip çıkmalarından dolayı. Şöyle bir algı oluşuyor. Belki tekrarlamakta fayda var. Taraftarlar sanki büyük transferler, flaş transferler yapılırsa takımla beraber olma yolunda daha olumlular gibi gözüküyor. Konyaspor taraftarları bunu bu dönem tersine çevirdi gibi. Bu hem kulübe hem de takıma duyulan bir güvenin göstergesi gibi gözüküyor. O nedenle bir kere daha teşekkür ediyorum. Ben şunu söylüyorum. İddia ediyorum demek yanlış olabilir. Çünkü bende insanım. Doğal olarak çalıştığımız unsurlarda tamamen insan. Yarın neler getirecek? Neler yapabileceğiz? Duygu ve davranış dünyamızda neler değişecek? Onları bilmiyorum. Ama bugün için şunu söyleyebilirim. Bu güvene layık olmaya çalışan bir takım olacak yine Konyaspor. Sahada o formanın içindeki oyuncular kim olursa olsun, kimler gelirse gelsin o oyuncular, kulübü ve şehri en iyi şekilde temsil etmek için herşeylerini ortaya koyacaklardır. Buna gerçekten inanıyorum. Bu konuda oyuncu grubuma son derece güveniyorum. Dolayısıyla taraftarında böyle düşündüğünü görmek son derece sevindirici.

HAZIRLIK MAÇI YAPACAĞIZ

Bundan sonraki çalışmalarda hazırlık maçlarına ağırlık vereceklerini bildiren Kocaman, "İlerleyen dönemlerde özellikle ikinci kampla beraber maçlar oynamaya çalışacağız. Avusturya'daki tek olumsuz yönü de maçlar deyince atlamamak lazım. Katar takımıyla bir maç oynayacaktık. Ama rakip takımın nedenini bilmediğimiz şekilde gelmemesi üzerine bu maçı oynayamadık. Kamp sonunda takımın durumunu görmek açısından ufak tefekte olsa işaretler verecekti. Bunu elde edemedik. İkinci dönem daha fazla maç dönemi olacak. Bu maç döneminde de nerede olduğumuzu tespit etmeye çalışacağız. Nereye gidebileceğimize dair öngörülerde ve tahminlerde bulunmaya çalışacağız. Ve buna göre oyuncuların gelişimi, durumlarını göreceğiz. Ya da gerekliliğine inanırsak da takviye tarafına döneceğiz. Ve sonuçta yine geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Konya'yı ve Konyaspor'u son derece iyi bir şekilde temsil eden bir grup olması için mücadele vereceğiz..."

FİKSTÜR HAYIRLI OLSUN

2016-2017 sezonu fikstürünü de değerlendiren Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Fikstür ile ilgili her zaman klasik bir söylem var. Aslında bunun da altı şudur. İnandırıcılığı ve doğruculuğu bu kadar akıllarda kaldığına göre kabul görmüştür. Bakıldığı zaman olumlu ya da olumsuz birşey söylemek için çok erken. Çünkü takımların durumlarını bilmiyoruz. Önce takımların durumlarını görmek, sonra kendi durumumuzu görmek daha sonra da özellikle dönemsel olarak rakiplerimizin ve bizim inişli-çıkışlı durumlarımız fikstürün yorumunda bence en önemli faktörler olarak gözüküyor. Dolayısıyla söyleyeceğim en somut şey sadece bizim değil tüm takımlar açısından hayırlı olması" şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.