Aydoğan: Türkiye Işid Ve Dış Politikadan Dolayı Güvenilmeyen Ülke Durumuna Düştü

Aydoğan: Türkiye Işid Ve Dış Politikadan Dolayı Güvenilmeyen Ülke Durumuna Düştü

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Türkiye’nin, radikal selefi örgüt IŞİD ile ilgili stratejisini artık belirlemesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin, Ortadoğu halkları içinde radikal selefi örgüt IŞİD ve dış politikalarından...

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Türkiye’nin, radikal selefi örgüt IŞİD ile ilgili stratejisini artık belirlemesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin, Ortadoğu halkları içinde radikal selefi örgüt IŞİD ve dış politikalarından dolayı yara alan ve güvenilmeyen bir ülke durumuna düştüğünü dile getiren Aydoğan, hükümeti IŞİD'i korumak ve Rojava’yı işgal etme gerekçesini taşıyan tampon bölge anlayışından vazgeçmesini istedi.

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, Suriye’nin Kobani kentinde PYD ile radikal selefi örgüt IŞİD arasında yaşanan çatışmalar ve Türkiye’ye sığınmak durumunda kalan Kürtler ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bölgede çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra Kızıltepe ilçesinde cemiyet merkezinde açıklamalarda bulunan Aydoğan, Türkiye’nin radikal selefi örgüt IŞİD ile ilgili stratejisini artık belirlemesi gerektiğini söyledi.

Rehin alınan 49 diplomat gerekçesinin ortadan kalktığını ifade eden Aydoğan, hükümetin önünde iki seçenek kaldığını belirtti. Aydoğan, “Bunlar, ya Türkiye dünya koalisyonunda yer alacak veya vahşi IŞİD canavarının ortadan kaldırılması için çaba sarf edecek. Aksi takdirde kayıtsız şartsız kamuoyunun gözünde IŞİD’in müttefiki olacaktır.” dedi.

Aydoğan, “Tampon bölgede ısrarlı olmak, çözüm sürecinin de ortadan kaldırılmasını beraberinde getirmiş olacaktır. Bu olumsuz icraatlarla muhatap olmak, dünyadan dışlanmayı, sahipsiz bir ülke durumuna düşmeyi getirecektir. Bu amaç ve öneriler doğrultusunda hükümet yetkililerinin, tarihlerine bakarak Osmanlı ve Kurtuluş mücadelesinde Kürt desteği olmadan zafere ulaşmaları mümkün olmayan tarihi gerçekleri görmeleri lazımdır. Hükümet kendisini temize çıkarması amacı ile IŞİD ile ilişkilerini keserek, Rojava’da ve Irak Kürdistanı’nda IŞİD ile savaş halinde bulunan tüm halklara destek vermeleri gerekiyor. Verilecek bu destek Türkiye’de barış ve kardeşliğin temelini de oluşturacaktır. Türk ve Kürt ittifakı ile Ortadoğu’nun en güçlü demokrasi ülkesi haline gelecektir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.