Aydınlar Ocağı Diyâr-ı Lâle’yi gezdi

Aydınlar Ocağı Diyâr-ı Lâle’yi gezdi

Konya Aydınlar Ocağı, Konya’ya 50 km. mesafede bulunan İsmil’deki Asya lâle firmasına ait lâle tarlalarına gezi düzenledi.

Konya Aydınlar Ocağı, Konya’ya 50 km. mesafede bulunan İsmil’deki Asya lâle firmasına ait lâle tarlalarına gezi düzenledi. Üniversiteli öğrenciler ile Filistin ve Endonazya’dan talebelerin de yer aldığı gezide Konya’lı aydınlar, adetâ renk cümbüşünü andıran lâle tarlalarını görmenin ve lâle çiçekleri önünde fotoğraf çektirerek 23 Nisan’ı neşe içerinde geçirmenin keyfini yaşadılar.

Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Yaprakları uzun ve mızraksı, türlü renkte çiçek açan ve güzel görünüşlü bir süs bitkisi” olan lâlenin ana vatanının Asya olduğunu ve Adanolu’dan dünyaya yayıldığını belirterek “Eskiden esirlerin ve cezalıların boyunlarına taktıkları demir halkaya da lâle deniliyormuş. Lâle kadın adı da var. Türk medeniyetini, Selçuklular döneminde etkilemeye başlayan lâle, Türk divan edebiyatı şairlerinin şiirlerinde sembolleşmeye başlayarak dinî bir motif olarak vahdeti temsil eder. Bizi, bu gezimizde hoş karşılayarak ikramda bulunan Alperen Yetkin’e teşekkür ediyorum” dedi. Dr. Güçlü, gezinin anısına Alperen Yetkin’e kitap hediye etti. Asla Lâle Firma sahiplerinden Alperen Yetkin de, Dr. Mustafa Güçlü’ye teşekkür ettikten sonra Asya Lâle’nin Çumra ve İsmil’deki tarlalarda ürettiği lâlelerle Türkiye’nin lâle çiçeği ihtiyacının yüzde 70’ini karşıladığını belirterek şu bilgileri verdi: “1982'denberi tarım ve sanayi alanında hizmet veren şirketimiz, Çumra Çatalhüyük ve İsmil kasabasında 400 dönümün üzerinde farklı tür ve çeşitlerde soğanlı, yumrulu ve çok yıllık çiçek üretimi yapmaktadır.Yıllık 50 milyon/adet lale soğanı üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük soğanlı çiçekler üretim alanına sahiptir. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yanı sıra kanola ve mısır üretimi de yapılmaktadır.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.